Superinnbyttere snudde kampen for Solskjær i debuten

• Newcastle – Cardiff 1-2 (0-0)

NEWCASTLE/OSLO (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær fikk en drømmestart på sin tid som Cardiff-manager da Newcastle ble slått 2-1.

Solkskjær satte sitt preg på Cardiff allerede før avspark i sin første kamp som manager for klubben. Mot Newcastle i FA-cupens tredje runde gjorde nemlig nordmannen hele fem bytter på startelleveren.

Blant de som kom inn i varmen igjen var kaptein Mark Hudson og den danske spissen Andreas Cornelius.

Annullert mål

Cardiff gikk ut i en 4-2-3-1-formasjon med dansken som spiss. I starten ble waliserne spilt lave av hjemmelaget, men holdt ballen i laget og tok risiko i pasningsspillet.

Etter hvert kom Solskjærs menn mer med i kampen, og fikk faktisk ballen i mål.

Nevnte Hudson steg til værs på en corner og stanget kula i kassa. Dommeren mente imidlertid at Cardiff-kapteinen klatret uregelmessig, og underkjente målet. En korrekt avgjørelse.

Stolpeskudd

Waliserne tok så over kampen, men det var Newcastle som skapte den største sjansen i førsteomgang.

Hatem Ben Arfa rev seg løs utenfor gjestenes 16-meter og klinket til. Skuddet traff innsiden av stolpen og gikk ut igjen.

På overtid av førsteomgang skøyt islandske Aron Gunnarsson fra 25 meter, og traff godt. Rob Elliot måtte gi corner – en corner det ikke ble noe annet ut av enn en Newcastle-kontring som ble avblåst for pause.

Dansken ut

Vertene hadde tydeligvis fått noen alvorsord av Alan Pardew i garderoben, for etter pause var det Newcastle som var best. The Magpies presset Cardiff lavt, og det var naturlig nok Ben Arfa som sto for den første målsjansen i omgangen.

Franskmannen kom seg inn i Cardiff-boksen og leverte et godt skudd, men David Marshall vartet opp med en enda bedre redning, via tverrliggeren, til corner.

Da timen var spilt gjorde Solskjær sitt første grep fra benken. Danske Cornelius slet med å skape noe særlig på topp, og ble erstattet av kvikke Fraizer Campbell. Sistnevnte var også en av Solskjærs elever i Manchester United fram til 2009.

Men byttet var ikke nok til å hindre baklengs.

Superinnbytter – selvsagt

For etter 62 minutter tråklet Papiss Cisse og Newcastle seg gjennom Cardiff-forsvaret og fikk ballen i mål.

Da var det vanskelig å se noen vei tilbake for Solskjærs menn.

Men waliserne holdt på å utligne umiddelbart, da Don Cowie satte et innlegg fra Aron Gunnarsson like utenfor. Så satte Fraizer Campbell et skudd i tverrliggeren, før utligningsmålet kom.

Og det kom på Solskjær-vis!

For nordmannen tok ut Peter Odemwingie og satte inn Craig Noone etter 72 minutter. Etter 73 minutter, og med sin første berøring på ballen, klinket Noone ballen i mål fra 25 meter etter en kontring, og utligningen var et faktum.

Nok en innbytter

Solskjærs innbyttere var derimot ikke ferdige.

For etter 80 minutter tok Cardiff ledelsen. Peter Whittinghams corner fant en umarkert Fraizer Campbell inne i feltet. Den tidligere Manchester United-, Hull-, Royal Antwerpen-, Tottenham- og Sunderland-spilleren headet ballen i mål – til vill jubel blant de 300 tilreisende Cardiff-supporterne.

Tre minutter før slutt var Ben Arfa, som var Newcastles desidert farligste mann denne kvelden, like ved å utligne for hjemmelaget. Fra 20 meter skøyt han på et frispark, men forsøket strøyk stolpen og gikk utenfor.

På overtid presset Newcastle voldsomt, men maktet ikke å få ballen i mål.

Dermed ble det seier til Solskjær i Cardiff-debuten.