Super-Shaqiri sendte Sveits til sluttspill

• Honduras – Sveits 0-3 (0-2)

(Dagbladet): Alle finurlige teorier og mulige utfall lagt til side, var det egentlig bare én ting som gjaldt for begge lagene: Vinn kampen. 

Sveits gikk rett i strupen på Honduras.

Først parkerte Josip Drmic Honduras-back Jorge Claros og fant Xherdan Shaqiri inne i feltet. Sveitseren fikk avsluttet, men ble hindret av en god redning fra Noel Valladares.

To minutter seinere var Valladares sjanseløs da Bayern München-spilleren fyrte av fra 20 meter. Ballen gikk via tverrliggeren og inn i nettet til 1-0. 

- Det er i utgangspunktet ingen målsjanse, han står nesten når han banker han til. Jeg skal ikke si at det er umulig for keeper å ta den, men det er ikke langt unna, sa TV 2s ekspertkommentator Egil «Drillo» Olsen på lufta. 

Kanonskuddet var Sveits’ andre mål fra utenfor 16-meteren i VM-historien. Det første kom i 1966.  

Kontret inn 2-0

Dermed måtte Honduras fram på banen. Det klarte for så vidt «Los Catrachos» også, men det var kanskje vel så mye Sveits som la seg dypt. 

Vi så hvorfor etter en halvtime.

Josip Drmic fikk ballen etter en feil av Victor Bernarndez, skrudde på turboen, og plutselig var det to mot én utenfor Honduras’ straffefelt.

Drmic valgte uselvisk å spille til Shaqiri, som enkelt ble tomålsscorer da han bredsidet ballen forbi Valladares.

Hat trick-helt

Etter hvilen klarte endelig de hvitkledde å spille seg til farligheter. Både Jerry Bengtson og hans navnebror Jerry Palacios fikk muligheter de kanskje burde satt i mål. Sistnevnte ropte også på straffe halvtimen før slutt, uten at dommeren med VMs største hentesveis lot seg affisere. 

- Det skulle vært straffe og rødt kort, mente TV 2-kommentator Morten Langli om situasjonen hvor Palacios gikk over ende. 

I stedet fortsatte Drmic og Shaqiri å gjøre livet surt for Honduras-forsvarerne i andre enden.

20 minutter før slutt punkterte de to kampen på egenhånd – igjen på en kontring. 

Målet var ikke ulikt nummer to, Drmic fikk ballen, løp fra mange honduranere, driblet den siste og serverte Shaqiri. Den kosovo-fødte 22-åringen var igjen iskald foran kassa.

Dermed kunne Shaqiri smykke seg med det eksklusive avsnittet i historieboka hvor det står hvem som scoret hat trick nummer 50 i VM-sammenheng.

Så var det kanskje ikke like bittert for nevnte Bengtson at han burde scoret minst ett mål siste kvarteret, all den tid kampen var avgjort for lengst. 

Honduras må reise hjem fra VM, mens Sveits er klare for åttendedelsfinale mot Lionel Messi og Argentina.  

Wednesday, June 25th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments