Stormet nobelscenen sendes ut i morgen

Den meksikanske studenten Adán Cortés Salas, som stormet scenen under utdelingen av Nobels fredspris, sendes ut av landet i morgen tidlig. 

- Nå frykter han for hva som venter i hjemlandet, forteller hans advokat Jens-Ove Hagen til Dagbladet.

- Han er redd for at han kan bli utsatt for fryktelige ting. Det er opplysninger som styrker den frykten. Opplysninger som tyder på at han kan være mer utsatt enn det utlendingsdirektoratet legger til grunn, forteller Hagen, som ikke ønsker å utdype ytterligere. 


- Vi er to advokater. Én som styrer med asylsaken og jeg som styrer med fengslingen. UDI mener risikoen for overgrep ikke er stor, sier Hagen.  

Stormet scenen

Meksikanske Cortés var ikke invitert da han stormet scenen med et meksikansk flagg og ropte til «Vær så snill, Malala, ikke glem Mexico». 

Han protesterte mot massemordet på 43 lærerstudenter i hjemlandet hans, i byen Iguaka i september i år.
De unge studentene skal ha blitt tatt til fange av leiemordere som jobbet for en narkobande. Seinere skal de ha blitt brent på en søppelfylling. 

Søkte asyl

21-åringen søkte asyl i Norge dagen før onsdagens nobelseremoni. Torsdagen ble søknaden avslått og politiet ønsket å varetektsfengsle ham for brudd på utlendingsloven, men Oslo tingrett besluttet fredag imidlertid å løslate 21-åringen mot meldeplikt. Politiet anket denne kjennelsen, samtidig som det ble bedt om oppsettende virkning, noe retten innvilget.

Siden har Cortés vært innesperret på Politiets utlendingsenhets internat på Trandum i helgen i påvente av lagmannsrettens behandling av fengslingsspørsmålet. Søndag kveld ble det imidlertid klart at 21-åringen blir satt på et fly fra Norge allerede mandag.

Sunday, December 14th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments