Stöckl slår tilbake mot kritikerne fra sofaen: «Kom og prøv selv»

OBERSTDORF (Dagbladet): Her forlater Alexander Stöckl (41) hoppbakken i Oberstdorf i går kveld. TV-seerne raser over nok et renn som ikke går etter planen.

- Kom og hopp selv, svarer treneren.

For første gang i historien måtte det første rennet i Hoppuka avlyses. Vinden kom fra alle retninger innover Schattenbergbakken i tyske Oberstdorf.

Det blir gjort et nytt forsøk på å avvikle rennet klokka 17.30 i dag.

Millioner av TV-seere satt klistret til skjermen. Det var den verste reklamen hoppsporten kunne få, mener mange. Og igjen melder spørsmålene seg:

- Er vindkorridoren for trang? Tar hoppsporten livet av seg selv med alle reglene? Er det ikke alltid noe tull, alltid utsettelser?

Krevende dag

Stöckl er ikke enig i kritikken, og mener det er altfor lett å sitte i sofaen og kritisere.

- Det var en krevende dag for utøvere, trenere og alle som jobbet i bakken, sier han.

- Vinden varierte, og det var mye snø. Det var forsvarlig å hoppe i korte perioder. Men så ble det turbulent igjen over kulen.

Roser juryen

- Hva sier du til kritikerne?

- De kan komme hit og prøve selv. Da vet de hva vi snakker om. Når du står på trenertribunen, og det blåser i alle retninger, oppleves det annerledes.

- Hvor heftig var vinden?

- På det verste blåste den seks-sju meter per sekund. Grensa går ved fire meter.

- Kunne noe vært gjort annerledes?

- Nei, jeg synes juryen gjorde en god jobb. De klarte å la enkelte hoppe når det var sikkert. Men det var ikke sikkert veldig ofte.

Bare Jacobsen

Anders Jacobsen var eneste nordmann som fikk sette utfor. Så mente juryen at nok fikk være nok. Du kan bare tenke deg hvilke tanker som raste gjennom renndirektør Walter Hofer.

Rundt 24.500 tilskuere var på plass i Schattenbergbakken. Stemningen var elektrisk med svaiende, tyske flagg. Og foran TV-skjermene satt millioner på millioner.

- Selv om det var mye venting, forlot ikke en eneste tilskuer bakken. Det sier noe om interessen for hoppsporten, påpeker Stöckl.

- Det snødde og var kaldt. Men speaker gjorde en fantastisk jobb med å holde stemningen oppe.

Mer vind

På sosiale medier i dag skriver sportssjef Clas Brede Bråthen:

«Det er bare i Norge man sier at dette er dårlig PR for hoppsporten. At de venter så lenge med å prøve å gjennomføre rennet, viser hvor viktig og stor idretten vår er i denne delen av verden.»

Stöckl innrømmer at det er blitt vanskeligere å arrangere hopprenn med åra, på grunn av klimaet. Han kan vanskelig se at så mye kunne vært gjort annerledes.

- Statistikken viser at det er blitt mer vind. Kanskje må vi bygge innendørs hoppbakker. Nei, ærlig talt: Vinden er noe vi bare må forholde oss til.

Hyller publikum

Verdenscupleder Anders Fannemel var ikke uenig i avgjørelsen om å avlyse. Han hyller publikum:

- Det er bare i Tyskland, Østerrike og Polen at de klarer å holde koken sånn som dette. De lager en stemning som er helt forskjellig fra andre plasser vi er på, sier Fannemel.

Så får vi se hva som skjer i dag.

Monday, December 29th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments