Steffen fant sin egen fot ved siden av seg på båten

(Dagbladet): I går gikk det ut en nyhetsmelding om at en mann hadde mistet foten i en arbeidsulykke i Tromsø.

Mannen er 26 år gamle Steffen André Rædergård fra Bjugn.

- Det skjedde i løpet av brøkdelen av et sekund. Jeg rakk ikke å reagere, og hørte en lyd som at vedkubbe ble kløyvd i to, sier Rædergård sier han til Adressa.no, som omtalte mannens dramatiske historie først.

Foten lå ved siden

Det var under bunkring av diesel da han skulle fortøye fiskebåten «Mjosund» det gikk helt galt.

- Jeg sto om bord i båten da en løkke på et tau tok tak i foten og klemte den mellom to pullerter. Plutselig lå jeg der med foten ved siden av meg, sier Rædergård til Dagbladet.

Beinet er kappet rett av 16 centimeter opp på leggen. Kolleger ringte nødtelefonen og ambulansen var på plass etter sju minutter og fraktet han til Tromsø universitetssykehus.

- Jeg husker og så alt. Jeg tenkte med en gang at jeg hadde en dårlig drøm. Jeg husker jeg hinket litt bortover før jeg la meg ned, sier Rædergård, som har jobbet som fisker i ni år.

Skal tilbake som fisker

Til Adressa.no sier 26-åringen at han sa til legen at han for guds skyld måtte sy på foten igjen, men det var ikke mulig. Rædergård får nå medisiner for å dempe smertene.

Selv om Rædergård har mistet foten, har han ikke mistet motet.

- Jeg tenker at jeg skal tilbake på jobb som fisker så fort det lar seg gjøre. Det vil ta tid å lære seg å gå igjen med protese, men jeg skal tilbake. Dette er selvfølgelig veldig surt, men jeg vil prøve å gjøre det beste ut av det, sier 26-åringen.

Politiet etterforsker ulykken, mens Sjøfartsdirektoratet gransker om alle skipstekniske og sikkerhetsmessige rutiner er overholdt, ifølge Nordlys.

Thursday, March 6th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments