Statsminister-rådgiver sykmeldt med smerter i foten etter å ha sparket løs på gruve-demonstrant

(Dagbladet): Rådgiveren til Tyrkias statsminister er sykmeldt på grunn av skader i sin høyre fot – den samme foten han sparket en sørgende demonstrant med forrige uke.

Bildene av Yusuf Yerkel, som iført slips, pensko og dress sparker løs på en demonstrant som gjorde opprør etter gruveulykka i Soma, ble raskt spredt på nettet.

«Hadde falt»

Umiddelbart etter sparkingen skal rådgiveren ha klaget på smerter i sitt høyre kne, og dro til et sykehus i Ankara. De ble han sykmeldt i sju dager etter hendelsen, skriver den tyrkiske avisa Hurryiet News.

Under legebesøket skal rådgiveren ha forklart smertene med «at han hadde falt», ifølge avisa.

Legen diagnostiserte ham med bløtvevsskader.

«Det er 10×10 cm ødem (opphopning av væske utenfor blodkar i et kroppsvev, red.journ.), blåmerker og bløtvevskader i høyre kne, og blåmerker og hevelse av bløtvev i venstre skulder og foran på brystet. Pasienten er diagnostisert med bløtvevsskader, har vondt for å bevege bein og armer og har vanskelig for å gå», heter det i rapporten.

- Ordentlig lei meg

Episoden skjedde like etter at statsminister Tayyip Erdogan måtte flykte fra mobben, etter at landet reagerte med sinne på grunn av den dårlige sikkerheten og oppfølgingen av gruveulykken.

Rådgiveren innrømmet raskt at det var ham på bildet, men skal i ettertid ha hevdet at mannen han sparket hadde angrepet ham først.

- Jeg har vært ordentlig lei meg etter det som skjedde i Soma 14. mai. Jeg beklager at jeg ikke klarte å holde meg rolig til tross for all provokasjonen, fornærmelsene og angrepene jeg ble utsatt for den dagen, sier han, ifølge Anadolu Agency.

Hans kollega – og Erdogans hovedrådgiver – Yalcin Akdogan har derimot kritisert medias dekning av det hele.

- Gjengitt annerledes

16. mai skrev han et innlegg i Daily Star, hvor han argumenterte for at det «ikke var nok med ett bilde».

«Måten Yerkel forsøkte å forsvare seg selv på, mot de som sparket bilen til Erdogan har blitt gjengitt veldig annerledes enn realiteten. Det er ikke mulig å forstå hva som skjedde på bakgrunn av bare ett bilde», skrev han.

I ettertid er det derimot publisert en hel bildeserie, som du kan se øverst i denne saken, som viser hvordan Yerkel sparker demonstranten gjentatte ganger.

Over 300 mennesker mistet livet i det som er den verste gruveulykka i Tyrkias historie. 

- Skjer hele tida

Regjeringen hadde så seint som i slutten av april valgt å ikke gå med på å undersøke sikkerheten i gruva, noe som har utløst store protester i landet.

I tillegg har den kontroversielle statsministeren har uttalt at «slike ulykker er vanlige», ifølge Time Magazine

- Slike eksplosjoner i gruver skjer hele tida. Det er ikke som om det aldri skjer andre steder i verden, sa lederen under en pressekonferanse etter ulykka. 

Deretter leste han opp ei liste over gruveulykker siden 1862.

Tuesday, May 20th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments