- Stanset syrer på vei fra Hellas til Norge

Syreren hadde billett fra Preveza-flyplassen, i nærheten av feriebyen Parga i Hellas, til Gardermoen 10. august.

Han fikk ikke komme med på flyet, etter at greske flyplassmyndigheter mente de hadde slått fast at han ikke kunne gjøre rede for hva han hadde gjort i Parga, eller hva han skulle i Norge.

Det forteller Robin Ahlbom, som var passasjer på det samme flyet som syreren skulle med.

Ahlbom var en av flere passasjerer som ble bedt om å hjelpe de greske flyplassmyndighetene med å bekrefte om de opplysningene syreren kom med om Norge, var sanne.

- De hadde stanset en person, og vi ble bedt om å bli med inn på et avhørsrom for å hjelpe de greske flyplassmyndighetene, sier Ahlbom.

Fra Aten

- Mannen hadde syrisk pass. Vi ble bedt om å verifisere at visumet hans var korrekt, og om han snakket norsk, slik han påstod. Han snakket ikke norsk, men visumet hans så ut til å være korrekt, uten at jeg er noen ekspert på slikt, sier Ahlbom til Dagbladet.

Ifølge Ahlbom hadde syreren problemer med å gjøre rede for sine bevegelser.

- Han hadde kommet fra Aten to dager tidligere, men kunne ikke forklare hvorfor han hadde reist til Parga for å komme seg videre til Oslo. Han kunne ikke forklare hvor han hadde oppholdt seg i Parga de to døgnene, sier Ahlbom.

- Det eneste han sa om Norge var at han skulle til Grønland for å besøke familie. Vi bekreftet at Grønland er et område i Oslo, sier Ahlbom.

Flyet ble forsinket med 20 minutter som følge av avhøret av syreren. Han kom ikke med på flyet med kurs mot Gardermoen.

- Ingen kommentar

Dagbladet skrev i går at fire menn, med bakgrunn fra krigshandlinger i Syria, var grunnen til at det ble slått full terroralarm i Norge i sommer. Sporene etter de fire mennene slutter nettopp i Hellas, og Aten i slutten av juli.

PST ønsker ikke å kommentere om de har registrert at en mann med syrisk pass ble stanset på vei mot Norge ved flyplassen i Parga 10. august.

- Vi har ikke noen kommentar til denne informasjonen, sier seniorrådgiver i PST, Siv Alsén til Dagbladet.

Thursday, August 28th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments