Stabæk tar avstand fra supporterangrep mot Kaurin

(Dagbladet): Stabæks supporterklubb, Stabæk Support, har publisert et innlegg som tar et kraftig oppgjør med lagets tidligere spillere Leni Larsen Kaurin (32) og Lisa Marie Woods (29).

Kaurin gikk nylig offentlig ut og beskyldte Stabæk-trener Øyvind Eide for sextrakassering.

«… dette er en storm i et lite vannglass, regissert som et oppgjør der Kaurin er forbanna fordi hun ikke fikk ny kontrakt», skriver supportersida.

Det er Bjørnar Posse Sandboe, styremedlem i Stabæk Support, som står bak innlegget.

- Det er på tide at noen får fram den andre sida av saken. Jeg mener det er viktig å stille opp mot alle som langt på vei stempler Øyvind Eide som en forbryter. Nå er det nok, sier Sandboe til Dagbladet.

- Provoserende

Stabæk-supporteren reagerer på det han hevder er mangel på konkrete beviser på seksuell trakassering. Bakgrunnen for saken er Leni Larsen Kaurin som i forrige uke gikk ut mot Stabæk-trener Øyvind Eide. Eide innrømmet upassende atferd og klubben har gitt treneren en skriftlig advarsel.

- Det er provoserende når noen gjør seg selv til offer på bekostning av andre som kanskje faktisk blir utsatt for sextrakassering, sier Sandboe.

Ledelsen i Stabæk Fotball tar avstand fra innholdet på supportersida.

- Hva som skrives på supportersider er utenfor vår kontroll. Vi er glade i supporterne våre, men innholdet på deres nettsted er ikke noe klubben står for, sier Stabæks mediesjef Hilde Elisabeth Håve til Dagbladet.

Stabæk Support-styremedlemmet retter også kritikk med fotballspilleren Lisa Marie Woods som først omtalte Kaurin-saken anonymt på sin egen blogg.

I supporterinnlegget blir Woods beskyldt for å fare med «feilaktig informasjon» og komme med «voldsomme anklager». I tillegg anklages Woods for å selv ha opptrådt upassende overfor medspillere da hun selv var Stabæk-spiller. Woods spilte i Stabæk i 2010.

- Personangrep

Til Dagbladet sier Woods følgenden om påstandene:

- Jeg fikk indikasjoner for noen dager siden at dersom jeg ikke tiet i denne saken så ville der komme frem historier om meg: Det er mange historier om meg der ute, men denne vendingen så jeg ikke komme, sier Woods til Dagbladet.

- Jeg ser på dette med trakassering og seksuell trakassering svært alvorlig uavhengig av hvem det er som er anklaget.  Skulle det så være meg. Det er problematisk å forstå og trist å tro at noen av mine lagvenninner og venner har oppfattet meg slik. Sett hvor alvorlig dette temaet er, har jeg tatt kontakt med NISO for å få rede på hva som er grunnlaget for dette utsagnet, sier Woods.

- Dette er vel egentlig noe jeg bør avvise som ett forsøk på å sverte meg, men jeg tar dette seriøst. Ingen skal trenge å føle seg trakassert på sin arbeidsplass, verken av meg eller noen andre. Jeg vil nødig la disse personangrepene overskygge saken vi har tatt opp. Det er nok noe de ønsker ut av slike påstander, fortsetter Woods.

- Tøffe dager

Sandboe sier han forstår at hans innlegg skaper reaksjoner.

- Jeg kan forstå dersom Woods blir irritert. Det var hun selv som startet dette og kom med beskyldninger. Hun har provosert mange, sier Sandboe.

Dagbladet møtte Leni Larsen Kaurin i går kveld. Da fortalte hun at hun vurderer å skaffe advokat og at hun har fått støtteerklæringer fra idrettsutøvere som har opplevd lignende.

- Det har vært noen kjempetøffe dager. Men jeg vet at jeg har gjort det riktige ved å si fra, og så lenge jeg er hundre prosent ærlig, så står jeg opp for det jeg mener er riktig, sa Kaurin.

- Men jeg ser at jeg må skaffe meg en advokat. Mens Øyvind Eide hele tiden har andre (les: klubbledelsen) til å snakke for seg, så står jeg helt alene. Jeg har ingen ting å skjule, men det er uansett greit å ha noen som bistår meg, sa hun.

Kaurin har ikke besvart Dagbladets gjentatte henvendelser i dag.

Wednesday, January 22nd, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments