Spylte nyfødt baby ned i do

(Dagbladet): Han har fått kallenavnet Xiaoxiao (Bittelille), og har allerede opplevd sitt livs drama. Et drama som nå er blitt en av de store adventshistoriene som går verden rundt.

Minutter etter fødselen skal den lille gutten ha blitt spylt ned i do, kanskje av sin egen mor, og forsvant i avløpet. En forbipasserende hørte så spedbarnsgråt fra kloakken under gata, og ringte redningstjenesten. Da redningsarbeiderne fjernet et kumlokk, fant de lille Xiaoxioa liggende på ryggen i vann i et lite og trangt kloakkrør.

Navlestrengen på

Hendelsen fant sted i Suide i den kinesiske provinsen Shaanxi. Selv om den kan virke utrolig, skal det hele være en julehistorie fra virkeligheten.

- Det ble et kappløp med tida fordi noen kunne ha trukket ned eller helt noe i kloakken. Eller babyen kunne blitt snudd og havnet med ansiktet ned i det skitne vannet og druknet. Samtidig ville vi ikke slå i stykker avløpsrøret fordi også det kunne skade eller drepe babyen. Derfor måtte vi bruke ulike verktøy for lirke ham mot åpningen og trekke ham ut, sier brannleder Li Zhi til kinesiske medier.

- Han hadde fremdeles navlestrengen hengende. Den bar preg av å ha blitt kuttet på en slurvete måte, sier han.

Ifølge kinesiske medier har politiet startet jakten på moren. Politiet påpeker at det ikke er første gang uønskede barn har endt på denne måten.

«Baby 59»

I mai i fjor gikk en liknende historie verden rundt, der brannmannskaper reddet en baby som var fastklemt i kloakkrøret til et offentlig toalett i Jinhua i Zhejiang-provinsen i Kina. Dette barnet fikk navnet «Baby 59» etter nummeret på kuvøsen den fikk.

Til tross for at disse historiene handler om hvordan barna ble reddet, tegner de et dystert bilde over et av Kinas mørke sider.

Siden 1971 og fram til i fjor ble det foretatt 336 millioner aborter og 222 millioner steriliseringer i Kina. Dette er offisiell statistikk. Bak de nakne tallene skjuler det seg ufattelige tragedier i den såkalte ettbarnspolitikkens navn.

Frisk og uskadd

Hvilken skjebne som venter lille Xiaoxiao vites ikke. Han ble fraktet til sykehus, vasket, matet og undersøkt. Til all lykke skal han være helt uskadd og frisk som en fisk.

- Barnet overlevde dramaet overraskende nok uten en skramme. Jeg har ikke opplevd et liknende tilfelle der et barn har overlevd å bli spylt ned i do, sier Li Zhiping, legen som behandlet barnet.

Nå er det brannmannskapene som reddet barnet som foreløpig tar seg av gutten. De meldte seg frivillig som «fosterforeldre» inntil politiet finner guttens familie, eller et annet trygt hjem for den lille.

Wednesday, December 10th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments