Spisslegende etter Norge-besøk: Liverpool i førersetet om Ødegaard

(Dagbladet): John Aldridge noterte seg for hele 330 ligamål i engelsk fotball, og spilte for Liverpool i glansperioden mellom 1987 og 1989.

Nå gir 56-åringen sitt syn på Martin Ødegaard, stortalentet som var på Liverpool-trening både torsdag og fredag.

I sin Liverpool Echo-spalte skriver Aldridge at de rødkledde har et forsprang på alle klubben som jakter 15-åringene.

Fin Liverpool-kobling

- Både faren og Martin er kjempefans av Liverpool, så vi bør være i førersetet. Det ville vært en fin kobling med tanke på den voldsomme støtten «The Reds» har i hjemlandet hans, skriver Irland-angriperen i lokalavisa.

Ian Rush’ erstatter i Liverpool-laget på 80-tallet var i Norge lørdag. Ifølge Liverpool.no var han gjest på Liverbirds-julebordet i Mandal.

Etter besøket i Ødegaard-land trekker Aldridge fram at Anfield-klubben har mer enn 40 000 medlemmer i den norske supporterklubben, mer enn noen andre Premier League-klubber.

- Jeg så lørdagens kamp i Norge, og lidenskapen for Liverpool FC der er bemerkelsesverdig.

Selv har han bare hørt gode ting om Ødegaard.

Mye snakk

- Det var mye snakk blant fansen om Martin Ødegaard, fordi han var på Melwood forrige uke. Alle lovpriset han, og sa at alle toppklubbene ville ha ham. Han er ikke 16 ennå, og har allerede spilt for Norges A-landslag, sier Aldridge.

Pål Christian Møller er formann og grunnlegger av Liverpools norske supporterklubb, og han deler Aldridges syn.

- Det stemmer i hvert fall at de er Liverpool-supportere. Å spille for favorittklubben er noe alle drømmer om. Det er et fortrinn for Liverpool, men om det blir utslagsgivende vet man ikke, sier Møller til Dagbladet.

Han tror uansett Ødegaard bare velger Liverpool dersom klubben har et konkurransedyktig løsning å by på.

Gode muligheter for Liverpool

- Jeg tror det er gode muligheter for at han havner i Liverpool. Ødegaard og faren var i møter med Rodgers og Ian Ayre (direktør) i flere timer etter treninga. Da handler det om mer enn trening. Jeg tror de skisserte flere løsninger, sier supporterformannen.

Liverpool møter Basel på Anfield i kveld, og på gårsdagens Uefa-pressekonferanse fikk selvsagt manager Brendan Rodgers spørsmål om den norske guttungen, som etter sigende også skal trene med Arsenal.

- Hele verden vet at Martin er et talent. Men han er ikke en Liverpool-spiller, så jeg vil ikke snakke om han, sa Rodgers ifølge radiostasjonen Talksport.

- Veldig bra for Liverpool

Tidligere Ajax-spiller André Bergdølmo sa til Dagbladet i går at han tidligere har vært klar på at den nederlandske storklubben er det rette neste stoppestedet for tenåringen.

- Nå hørte jeg at han hadde vært veldig bra på Liverpool-treningene. Så hvor god er han, egentlig? sa Bergdølmo.

Tuesday, December 9th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments