«Søvngjengeren» Carlsen vekker oppsikt

(Dagbladet): Det var uvante scener vi fikk servert fra Sotsji i går, bilder av en Magnus Carlsen som tilsynelatende slet med å holde seg våken gjennom første del av det åttende partiet mot Vishy Anand.

Nordmannen vred på seg i stolen, lente hodet på hendene, og på flere tidspunkt var også øynene lukket – som om han duppet av.

Etter kampen innrømmet Carlsen at han «ikke var i sin beste form» til å begynne med, men ønsket ikke å utdype hva som var i veien.

Internasjonalt skaper slitne Magnus også forundring, blant annet i indiske aviser:

- I store deler av parti 8 var det en søvnig, nesten uinteressert Magnus Carlsen som kvernet ut sine godt forberedte trekk som om han ikke brydde seg om utfallet. Faktisk var det øyeblikk der det var vanskelig å si om han hadde sovnet eller bare tenkte med øynene igjen, skriver The Hindu, før det legges til som et paradoks:

- Men responsen hans var sylskarp, og han lot ingenting glippe.

Øynene lukket

For etter 41 trekk måtte Vishy Anand slå seg til ro med remis, og det Carlsen faktisk leverte fremsto som et godt planlagt og utført parti.

Tross kroppsspråket: De første 21 trekkene var unnagjort på 21 minutter, og nordmannen var aldri truet.

Chess.com er også opptatt av at Carlsen med sine sorte brikker brukte langt mindre tid enn Anand, men påpeker også at verdensmesteren kunne ses med «øynene lukket i deler av det første kvarteret», og at han «vekslet mellom å synke sammen til venstre og høyre når det ikke var hans tur».

- Det ble bedre etter hvert som partiet gikk. Jeg håper ikke det blir et problem videre, jeg har en hviledag nå, forklarte Magnus etterpå.

Hviledager brukes til hvile

Og hviledagen i dag virker det som begge spillerne ser fram til å utnytte.

- Etter hvert som kampen går handler hviledagene  mer og mer om nettopp det: å hvile, sier Carlsen, og får støtte av Anand.

- Jeg skal prøve å få meg litt hvile, men det er klart at jeg også vil forberede meg litt, sier inderen.

VM-kampen fortsetter i morgen, med Magnus Carlsen bak de hvite brikkene.

Wednesday, November 19th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments