Sørgende Astrid i tvil om hun skal reise hjem fra OL

SOTSJI (Dagbladet): I går kom den triste beskjeden om at Astrid Uhrenholdt Jacobsen uventet og plutselig mistet sin bror og treningskamerat.

- Langrennstroppen har vært samlet i anledning dødsfallet, og ivaretar Uhrenholdt Jacobsen i en krevende situasjon. Astrid Uhrenholdt Jacobsen ønsker at lagvenninnene skal ha fokus på lørdagens konkurranse, skrev pressesjef Halvor Lea.

- Gripende

Troppen hadde i går kveld en fellessamling, og landslagstrener Vidar Løfshus sier til Dagbladet at det var en rørende markering.

- Det var veldig gripende, og det var masse tårer, sier Løfshus til Dagbladet.

Psykologen Britt Tajet-Foxell har sammen med legen Dag Lunder vært det medisinske støttepersonalet, og snakket med utøverne om de har hatt behov for det.

Alle går

I tråd med Uhrenholdt Jacobsens ønsker går de fire norske jentene. Det er Therese Johaug, Marit Bjørgen, Heidi Weng og Kristin Størmer Steira som stiller til start for Norge i dag.

Spørsmålet er jo hvordan det  påvirker dem, for flere av dem har hatt et personlig forhold til broren til Uhrenholdt Jacobsen.

- Folk har sine egne måter å takle dette på, sier Løfshus.

Det har også Uhrenholdt Jacobsen selv. Hun har ikke bestemt seg for om hun skal bli eller dra hjem ennå, men var ute i løypene og gikk en rolig treningstur i morgentimene i dag.

- Et sjokk

Uhrenholdt Jacobsen er i den norske OL-troppen i Sotsji, men er ikke tatt ut til åpningsdistansen 15 kilometer skibytte i dag.

Hun representerer IL Heming – og klubben mottok dødsbudskapet med sorg.

- Det eneste jeg kan si er at dette er forferdelig, forferdelig trist, sier nestleder i IL Heming, Helle Aanesen, til Dagbladet.

- Det er et sjokk. Alle være tanker går til Astrid og hennes familie, sier Aanesen.

Saturday, February 8th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments