- Sønnen min er borte

(Dagbladet): – Sønnen min er borte. Sønnen min, Mehmet, sier Emine Gulsen, gråtkvalt, til AP.

Hun står sammen med en gruppe kvinnelige pårørende ved inngangen til gruva i Soma i Manisa-provinsen vest i Tyrkia. I dyp sorg framfører hun det antatte dødsbudskapet som en sang.

Mehmet Gulsen, sønnen hennes, hadde jobbet i kullgruva i fem år. Han begynte på jobb på tirsdag – og er fortsatt ikke funnet.

Gulsens tante, Makbule Dag, ber til Gud om hjelp.

To kilometer inn

Dødstallet er nå 201, men dette er ventet å stige.

Ifølge Tyrkias energiminister Taner Yildizda var det en feil på det elektriske anlegget som førte til at en transformator eksploderte.

Da det elektriske anlegget ble satt ut av spill sluttet heisene å fungere, og arbeiderne ble stengt inne i gruva.

Ifølge The Guardian skjedde ulykka omkring to kilometer inn i gruven, noe som gjør redningsarbeidet svært krevende. Ulykka skjedde også ved vaktskifte – dermed var det ekstra vanskelig å slå fast hvor mange som faktisk befant seg i gruva.

Energiminister Yildiz opplyste i dag at tallet var 787.

Pumper inn oksygen

80 skadde skal være reddet ut av gruven – det samme skal åtte personer som slapp unna marerittet uten fysiske skader. Store folkemengder har trukket så nært de kunne mot gruveområdet seint tirsdag kveld og natt til onsdag.

Brannmannskaper pumpet i natt oksygen inn i gruvesjaktene med håp om at det kunne redde de innesperrede.

Onsdag morgen melder flere medier at frisk luft har nådd enkelte områder inne i gruven – og det er håp om at en del av de innesperrede arbeiderne kan overleve.

Dødstallene er likevel ventet å stige dramatisk, og fagforeningsledere sier til tyrkiske medier at ulykka vil bli den verste i landets historie.

Wednesday, May 14th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments