Solveig Horne (Frp) buet ut på feminist-konferanse i Sverige

Det ble til tider anspent, da barne- og likestillingsminister Solveig Horne (Frp) i dag snakket til kvinnebevegelsens konferanse Nordiskt Forum, som siden torsdag har samlet tusenvis av feminister i Malmø.

- Det tar jeg med knusende ro. Det er politiske motstandere, sier Horne til Dagbladet få minutter før hun gikk ombord i flyet som nå i kveld skal ta henne trygt tilbake til Norge.

- Derfor buet de

Det var Hornes svar på et spørsmål om Fremskrittspartiets holdning til kvotering som utløste pipekonserten.

- Jeg forklarte hva grunnlaget er for at Fremskrittspartiet har vært imot kvotering hele veien, at vi mener det er unødvendig og at du skal være der du er på grunn av kunnskapen og kompetansen du har og ikke hvilket kjønn du har. Derfor var det de buet, sier Horne.

I fortsettelsen forklarte hun feministene på konferansen at Fremskrittspartiet likevel ikke vil fjerne eksisterende kvoteringsordninger, for eksempel loven om at det skal være 40 prosent kvinner i almennaksjeselskaper.

Hovedbudskapet

- Det står ingenting i regjeringsplattformen om at vi skal avskaffe noen kvoter, men videre framover ønsker vi å bruke kvotefrie virkemidler, sier Horne.

Hun håper at deltakerne på konferansen fikk med seg hennes hovedbudskap:

- At vi ennå har en lang vei i å bekjempe vold og overgrep mot kvinner, og det er for meg en viktig likestillingssak. Vi må ikke bare se på nordiske land med også på det internasjonale, og da vil det å gi jenter utdanning og et arbeid være med og redusere muligheten for at de blir utsatt for vold og overgrep.

Buet på danske også

- Hvor godt trives du i et slikt miljø som du var i dag?

- Jeg trives veldig godt, fordi jeg har et viktig budskap å bidra med. Alle min nordiske kolleger tok opp akkurat de samme viktige temaene. Jeg kan legge til at den danske ministeren også ble buet ut, for han snakket varmt om ikke å innføre fedrekvoter fordi han mente det måtte være opp til den enkelte familie. Det var akkurat som å høre meg selv, og han representerer en sosialistisk regjering, sier Solveig Horne.

Sunday, June 15th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments