Solskjær klar for Cardiff: Nonsens at Ferguson frarådet meg å ta jobben


(Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær er klar for jobben som Cardiffs nye manager. Nordmannen ble presentert på en pressekonferanse like etter halv to i dag.

- Styreformannen (Mehmet Dalman) overbeviste meg, og jeg har sett lidenskapen til fansen og området, rundt en klubb som er på vei framover. Det er en stor utfordring for meg, sier Solskjær.

- Jeg måtte forhandle litt med familien, men dette er riktig steg for meg. Klubben er også klare for det neste steget, og forhåpentligvis blir det jeg som leder dem dit, sier Solskjær.

Ole Gunnar Solskjær sier han møtte spillerne i morges, og skryter av gjengen han nå skal lede.

- Det er en flott gruppe spillere. Jeg er heldig som skal være manageren deres i Premier League. Jeg håper å inspirere dem, få dem til å spille fotball slik jeg ønsker at fotball skal spilles, sier Solskjær.

Nordmannen har en løpende kontrakt med Cardiff City.

- Den er uendelig, fleiper styreformann Dalman.

På kamp med eieren

Spekulasjonene rundt at Ole Gunnar Solskjær skulle ta Cardiff-jobben skjøt for alvor fart i går, og ble underbygd kraftig av at nordmannen fulgte lagets kamp mot Arsenal sammen med klubbeier Vincent Tan.

Etter kampen fikk Arsenal-manager Arsene Wenger flere spørsmål om Solskjær, og franskmannen tror at den tidligere Manchester United-spissen vil lykkes bra i Cardiff. Solskjær skal også være lovet 250 millioner kroner til å styrke spillerstallen nå i januarvinduet.

Første oppgave for Ole Gunnar Solskjær FA-cupkampen borte mot Newcastle lørdag.

Waliserne ligger rett over nedrykksstreken i Premier League, så Solskjær har ingen tid å miste med å få skikk på dette laget.

Da er det god timing at det internasjonale overgangsvinduet åpnet i går.

- Får 250 millioner

Engelske medier melder at Solskjær skal være lovet 250 millioner kroner å bruke i dette overgangsvinduet, og Solskjær skal ha blinket seg ut Crystal Palace-spilleren Jonny Williams.

Blackpools lovende midtbanespiller Tom Ince kobles også til Cardiff, i likhet med  Heerenveens målfarlige spiss Alfred Finnbogason.

- Man må tenke både langsiktig og kortsiktig. Vi må få resultater, men det viktigste er å spille godt på sik, sier Ole Gunnar Solskjær.

Styreformann Mehmet Dalman ville ikke på dagens pressekonferanse snakke noe som helst om eventuelle transfersummer.

Selv om Solskjær viste seg offentlig med Cardiff-bossen i går, så har den walisiske klubben holdt kortene tett til brystet.

Men da Solskjær ble observert i det han forlot et luksushotell i Cardiff i formiddagstimene i dag, sammen med Vincent Tan og klubbdirektøren Mehmet Dalman, var det åpenlyst at en offentliggjøring trolig var like rundt hjørnet.

Eksentrisk eier

Cradiff-eier Vincent Tan har rykte på seg for å være en eksentrisk type, og blir av USA Today omtalt som sportsverdenens verste eier. Blant annet gikk den malaysiske eieren i 2012 til det drastiske skritt å endre klubbens draktfarge fra blå til rød, fordi han på sikt tror det vil gi dem suksess på det asiatiske markedet.

Han vakte også stor oppmerksomhet da han åpenlyst buet på laget sitt Cardiff tapte 0-3 hjemme mot Southamton andre juledag.

Det ble Malky Mackays siste kamp som Cardiff-manager.

Nå er det Ole Gunnar Solskjær som skal prøve seg.

Han avviser samtidig at Alex Ferguson har frarådet ham å ta jobben i Cardiff, som engelske medier rapporterte tidligere i romjula.

- Det er absolutt nonsens. Jeg har snakket med «sjefen», han har ønsket meg lykke til, sier Solskjær, som også forteller at Cardiff-styreformann Mehmet Dalman har vært sentral i samtalene.

Thursday, January 2nd, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments