Solberg ber om ny vurdering for Faiz. Jeg er svært glad, sier den utsendte afghaneren

Statsminister Erna Solberg ber om en ny vurdering av hvorvidt en afghansk tolk skal få behandlet asylsøknaden sin i Norge, får NTB opplyst.

- Norge er opptatt av at de som gjør tjeneste for norske styrker i utlandet, skal behandles på en god måte, uttaler Solberg til NTB.

- Svært glad

Faizullah Muradi (22) ble i går hentet i Mandal, hvor han har hatt tilhold, og sendt til Roma. Han oppholder seg nå i den søritalienske byen Lecce, i tråd med italienske immigrasjonsprosedyrer.

- Jeg er svært glad dersom UDI (Utlendingsdirektoratet) og UNE (Utlendingsnemnda) må behandle saken min igjen, sier Muradi til Dagbladet.

22-åringen har i flere år tolket for den norske ISAF-styrken i Afghanistan. Han sier han er blitt truet på livet av Taliban, og ønsker opphold i Norge. UDI og UNE har imidlertid avslått asylsøknaden.

Dublin-avtalen

Regjeringen Solberg har avslått å hjelpe Muradi, med henvisning til Dublin-avtalen, som sier at asylsøkere skal få saken sin behandlet i det første europeiske landet søkeren har kommet til.

Muradi har fått stor støtte fra venner og opposisjonspolitikere, som mener Norge har et særansvar for 22-åringen. Regjeringen Solberg har imidlertid ikke latt seg rikke. Nå sier hun altså at regelverket skal vurderes.

- Jeg ber justisministeren gå gjennom praksis vedrørende bruk av Dublin-forordningen ved behandling av asylsøknader fra personer som tidligere har hatt et ansettelsesforhold til norske styrker i Afghanistan. Det betyr at man også må gjøre en vurdering av om personen som nylig ble uttransportert, skal få sin asylsøknad behandlet i Norge, sier statsministeren til NTB.

Wednesday, May 28th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments