Sol! Sol! Sol!

Vakthavende meteorolog Nina Larsgård ved Meteorologisk institutt sier at det har vært tropenatt fem steder i Norge natt til i dag.

Det var på Færder i Vestfold med 20,1 plussgrader, Lindesnes i Vest-Agder med 20,2 grader, Lista i Vest-Agder med 20,5 grader, Lysebotn i Rogaland med 20,3 grader og Buholmsråsa i Trøndelag med 21,0 grader.

- Rundt 30 grader

Det betyr at temperaturen disse stedene ikke har vært under 20 plussgrader i løpet av døgnet.

Nina Larsgård sier at det ligger an til temperaturer på 28 til 30 grader veldig mange steder på Østlandet i dag.

- Vi ser at de varmeste stedene vil være rundt Oslo, sørover til Østfold, i lavereliggende områder i Telemark og Buskerud, sier Nina Larsgård.

- Sol i dag

Vakthavende meteorolog Kjersti Opstad Strand ved Værvarslinga på Vestlandet sier at det kun ser ut for at grenseområdene mot Sverige i Trøndelag kan få noe bygeaktivitet med torden i ettermiddag og kveld.

- Vi ser for det meste sol og varmt vær, men det kan bli kraftig nedbør de stedene som blir berørt i Trøndelag i ettermiddag. I morgen er det nesten hele Vestlandet som blir berørt av bygeaktivitet. Da kan Trøndelag slippe unna bygene.

Kjersti Opstad Strand oppfordrer folk om å nyte det gode været når sola skinner denne uka. Til helga vil høytrykket svekkes. Det vil gi rom for et lavtrykk fra Vestlandet og nordover.

- Vi vil få lavere temperaturer og fuktig vær. Den mest markante værendringer kommer lørdag og søndag, men vi vil likevel ha i underkant av 20 varmegrader om dagen og i underkant av 15 grader om natten.

- Tåke langs kysten

Vakthavende meteorolog Geir Bøyum ved Værvarslinga i Nord-Norge varsler fint vær i det meste av Nord-Norge i dag, men med litt tåke i kyststrøkene i Finnmark.

- Tåken vil bli liggende utover dagen ved kysten i Finnmark. I Nordland venter vi 30 grader og kanskje mer. Lenger nord får vi 20 til 25 grader, mens Finnmark blir litt mindre varmt, sier Geir Bøyum.

I morgen vil det også bli tåke langs kysten i Nordland og Troms. Det vil også bli liggende igjen litt tåke langs kysten i Finnmark. Mot helga ser det ut for at det fortsatt vil bli fint vær i Nordland, men at det vil komme mer varierende vær med skyer i Troms og Finnmark. Det vil bli litt kjøligere i kyststrøkene og noe nedbør mot slutten av uka.

Monday, July 21st, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments