- Smuglet våpen i sokkene

(Dagbladet): Fire angripere er drept og to vakter såret etter kveldens angrep på luksushotellet Serena i Kabul, opplyser Sediq Sediqqi, talsmann for Afghanistans innenriksdepartement, ifølge nyhetsbyrået AP.

Ingen gjester ble skadd i angrepet, som startet i 18-tida. Sammen med ansatte ble gjestene straks geleidet ned i kjelleren, der de ble værede til angrepet var over.

Sa de skulle spise

Ifølge talsmann Sediqqi var alle de fire angriperne i 18-årsalderen, og kom seg inn på det svært godt bevoktede hotellet ved å utgi seg for å være middagsgjester. Håndvåpnene gjemte de i sokkene.

Ifølge vitnebeskrivelser startet skytingen i hotellets restaurant. Afghanske sikkerhetsstyrker, støttet av norske Isaf-soldater, rykket straks ut til hotellet. Tre av angriperne ble drept ganske fort, mens den fjerde forskanset seg inne på et baderom, ifølge det afghanske forsvaret. Også han er nå drept, ifølge myndighetene.

Serena Hotel, som ligger kort vei unna presidentpalasset i Kabul, er hyppig frekventert blant utenlandske politikere, diplomater, journalister og hjelpearbeidere. Hotellet er dermed et yndet mål for Taliban, som tre ganger tidligere har gått til angrep.

Under et angrep i januar 2008 bodde daværende utenriksminister Jonas Gahr Støre og hans delegasjon på hotellet. Dagbladets journalist Carsten Thomassen, som reiste med Støre, ble drept, mens UD-ansatte Bjørn Svenungsen ble såret.

Neppe tilfeldig

Taliban har tatt på seg ansvaret også for dagens angrep. Organisasjonens talsmann Zabihullah Mujahid hevder «et stort antall krigere» angrep hotellet og kjempet mot politiet.

- Angrepet viser at våre folk kan angripe ethvert mål dersom de ønsker det, skriver han i en e-post til journalister.

Mange spør seg nå hvordan Taliban-krigerne kunne komme seg forbi det strenge sikkerhetsoppbudet, der folk som skal inn og ut, bl.a. blir sjekket med metalldetektor.

Tidspunktet for angrepet er neppe tilfeldig. 5. april skal afghanerne velge president Hamid Karzais etterfølger, og Taliban har truet med en rekke angrep for å lage problemer for gjennomføringen. Serena ligger bare noen hundre meter unna presidentpalasset, og skulle i kveld være åsted for et arrangement i forbindelse med den persiske nyttårsaftenen (nouruz).

Tidligere på dagen angrep sju væpnede menn en politistasjon i den østafghanske byen Jalalabad og drepte ti politimenn og en sivil. Taliban har tatt på seg ansvaret også for denne aksjonen. Tirsdag døde 16 personer i et bombeangrep mot et marked i Faryab-provinsen i nord; ingen har tatt på seg ansvaret, melder nyhetsbyrået AFP.

Thursday, March 20th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments