Smøresjefen beklager:Et alternativ er å ta oss med ut bak et skur og skyte oss

SOTSJI (Dagbladet): Han står ansvarlig for den største kollektive smørebommen siden den klassiske 15-kilometeren under OL i Torino ble smurt bort, den norske smøresjefen Knut Nystad.

Åtte år etter skandalen i Torino opplevde altså det påkostede norske smøreteamet å smøre bort OLs aller største gullfavoritter.

Damestafetten var løpet Norge ikke kunne vinne noe annet enn gull i. Med fire av verdens seks beste løpere på samme lag burde stafetten vært en transportetappe ned mot Medal Plaza i Adler, men den gang ei.

- Egentlig var det vel snakke om at det norske laget ikke trengte å gå, at det skulle gås for sølvet blant de andre. Da var det jo bra at vi kunne stille opp og bevise at vi ikke var best, sier sjefen for den begredelige OL-dagen til Dagbladet.

Totalbom

Rundt seg går det som kan krype og gå av norske langrennsledere, smørere, skitestere, og sikkert noen av slektningene deres også. Det testes ski over en lav sko.

Det er sjelden det er så mye trøkk ute i løypa etter et norsk gull-løp.

Eller, det endte jo som kjent med en femteplass. For verdens desidert sterkeste damelag på ski.

- Ja, det var totalbom, og det er en god påminnelse om at de gangene jentene vinner har de bra ski. Du vinner ikke uten gode ski. Vi ser at du i hvert fall taper med dårlige ski, sier Nystad.

Beklager

Før løpet var over begynte smøresjefen jobben med å reteste skiene de har testet i mange dager nå. Han hadde ikke rukket å snakke med de bortsmurte jentene etter løpet. Det trengte han ikke for å konstatere missen.

Men Knut Nystad vet hva han skal gjøre når han treffer dem senere i dag.

- Jeg må jo bare beklage at det ble dårlige ski, men de skjønner at vi er her og gjør vårt aller beste. Stort sett gjør vi en god jobb for dem, og av og til mislykkes vi. Vi er avhengige av dem, de er avhengige av oss, sier han.

Ikke noe hyggelig

Landslagstrener Egil Kristiansen ante ugler i mosen da sju lag staket forbi Heidi Weng ut fra stadion umiddelbart etter startskuddet. Weng sjøl forsøkte å bite tenna i hop og bare late som om hun ikke oppfattet det.

Smøresjefen skjønte det omtrent samtidig, selv om han først håpet øynene så noe helt annet enn det de faktisk så.

- Du håper i det lengste, men du ser at utøverne sliter, og da er det jo ikke noe hyggelig å stå og se på. Vi gjorde vårt beste, men det var ikke godt nok, så et alternativ er å ta oss med ut bak et skur og skyte oss, men jeg tror ikke det blir noe bedre ski i morgen av det likevel.

I morgen er det som kjent en ny stafett. Det er ikke lenger bare Petter Northugs form som er et spørsmål før den.

Saturday, February 15th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments