Småbarnsdebatten: Husker du hvor irriterende bedrevitende foreldrene dine var da du var liten? Det var fordi de faktisk visste bedre

Jeg har med interesse lest ditt innlegg i Dagbladet 9. mai. Du skriver at privatlivet forsvinner når magen vokser, og at folk som allerede har barn selv plager deg med påstander om at du kommer til å bli sliten når barnet er født. Veldig sliten.

Vel. Husker du hvor irriterende bedrevitende foreldrene dine var da du var liten? Det var fordi de faktisk visste bedre. Det kommer du snart til å oppdage selv.

Jeg har ikke mye trøst å gi deg. Husk på at småbarnsforeldre har ofret så mye. De har ofret det beste som finnes i livet: god nattesøvn. De har ofret hobbyer, venner, konserter og kinobesøk. Det sosiale livet er redusert til å trykke “liker” på andres facebookposter; på gode dager kanskje poste et innlegg selv. Smakfulle middager med inspirasjon fra Thailand, India og Mecixo er erstattet av kjøttboller og kokte poteter; romantiske ferier til nye og spennende steder byttet ut med charterturer og all inclusive. Der det før fantes stillhet og ro er det nå uavbrutt støy. Gullpalmevinnere taper plassen for Sauen Shaun. De har oftet alenetid. Kjærestetid. Sexlivet sitt.

Den eneste gleden de, unnskyld: vi, har igjen, er å ta denne bedrevitende tonen overfor de som ennå ikke har fått barn. De som går rundt med disse voksende magene og sine store, naive smil. Det er ikke sikkert det blir så ille som vi spår, men vis respekt ved å nikke til våre erfaringer likevel.

Jeg har bare en trøst å gi: du kommer til å bli sånn selv.

Wednesday, May 14th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments