Slik svarer Reitangruppen på kritikken

(Dagbladet): I dag deler Odd Reitan ut «Årets Ladejarl» - en verdipris på to millioner skattefrie kroner. Prisen skal gå til personer som har utmerket seg innen verdibasert arbeid og ledelse. I 2012 gikk den til gründeren bak Hvite Busser, Helga Arntzen, og i fjor gikk pengene til Anlov Peter Mathiesen, som står bak gatemagasinene =OSLO og =NORGE.

Men det er ikke et genuint ønske om å gi som får Reitan til å dele ut denne prisen. Det mener rådgiver og skribent Stein Stugu, som i en kronikk i Dagbladet i dag skriver at det derimot er egoisme som er Reitans drivkraft.

– I dag deler Odd Reitan ut en statue av seg selv til en leder han synes godt om. I bunn ligger en hyllest til uhemmet egoisme og den sterkestes rett, skriver Stugu.

- Sjokkert

Han underbygger argumentet med at Reitan i sin bok «Hvis jeg var president» fra 2012 selv skriver at egoisme er den viktigste drivkraften for en handling.

– Jeg har lest boka, og er sjokkert over det ideologiske grunnlaget Odd Reitan står for. Det er langt utenfor det som er et vanlig syn i Norge, sier Stugu til Dagbladet.

– Men dersom man tar hans ideologiske grunnlag på alvor – at man drives av en egeninteresse og at alle handlinger må forstås i lys av at det skal være til det beste for en selv – er Ladejarl-utdelingen en pris som skal fremme og være til det beste for Reitan, fortsetter han.

- Billig PR

Stugu mener prisen rett og slett er ren reklame for Reitan.

– Det er blitt nominert hyggelige mennesker som appellerer til en stor og annen del av befolkningen enn dem som deler Reitans verdisyn. Den som får prisen, som helt sikkert er en utmerket person, vil høyst sannsynlig ta imot pengene. For to millioner kroner kan være mye for en enkeltperson, men for Reitan blir dette ekstremt billig PR sammenliknet med den omtalen han og hans prisutdeling får.

- Hva mener du Reitan burde gjøre i stedet? Burde han la være å dele ut prisen?

– Jeg mener han burde gitt pengene til et godt formål, og ikke fortalt noen om det, framfor å lage et stort opplegg som skaper PR, sier Stugu.

- Vi er stolte

Rektor for Verdiskolen, Berit Hvalryg sier til Dagbladet at Reitangruppen ikke ønsker å forholde seg til hva Stugu tenker rundt prisen.

– Reitangruppen har en sterk tro på dyktige enkeltmennesker. Som et av Norges største selskap har vi et ansvar og et ønske om å sette lys på hvordan verdibasert ledelse og arbeid skaper samfunnsmessige resultater. Vi er stolte over vinnerne av «Årets Ladejarl» og unner og beundrer dem, sier Hvalryg.

Thursday, September 11th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments