Slik skal proffe poeter redde valget for diktator-Kim

(Dagbladet): Nord-Koreas unge diktator Kim Jong-un (trolig 31) går nye veier for å sikre størst mulig valgdeltakelse under søndagens valg hvor velgerne selvfølgelig bare har én mann å stemme på.

Statlige medier i Nord-Korea bruker nå poesi for å lokke folket til valgurnene, melder BBC.

Det lukkede landets offisielle nyhetsbyrå, KCNA, rapporterer at poeter fra sentralkomiteen i den nasjonale forfatterforeningen har laget valgdikt som skal sette det nord-koreanske folket i den rette stemningen.

Ballonger og blomster

Blant tiltlene er «Bølgene av følelser og lykke», «Vi bryter ut i jubel fra bunnen av vårt hjerte» og «Vi går til valglokalet», melder det statsstyrte nyhetsbyrået.

KCNA rapporterer, ifølge BBC, at diktene skal representere «den uforanderlige viljen hos alt servicepersonell og alle mennesker til å forbli lojale til det revolusjonære lederskapet til Kim Jong-un»

Selv om flere partier er representert i det forestående valget, faller samtlige under paraplyen til Den demokratiske front for gjenforening av fedrelandet, også kalt Fedrelandsfronten, som selvfølgelig er underlagt Kim Jong-uns mektige regime.

I hovedstaden Pyongyang er det viktig med offentlig entusiasme knyttet til søndagens valg.

Statlige nyhetssendinger rapporterer om karnevalstemning og valgsteder pyntet med ballonger og blomster, og mellom programmene spiller statlig tv den patriotiske «Valgsangen».

Grusomme overgrep

Det rosenrøde bildet den unge diktatoren ønsker å tegne av et lykkelig folk som strømmer til valglokalene for å hylle sin leder står i grell kontrast til en FN-rapport som ble publisert 17, februar.

FN-kommisjonen beskriver de grusomme forholdene deler av Nord-Koreas befolkning lever under. Det er funnet beviser for utslettelse, slaveri, tortur, seksuell vold, forfølgelse og sult, og rapporten sammenlikner forholdene i landet med Nazi-Tysklands forbrytelser.

Kommisjonen har rådet FN til å oversende rapporten om Nord-Korea til Den internasjonale straffedomstolen (ICC), og mener diktator Kim Jong-un bør kunne stilles til ansvar. Men Sikkerhetsråd-medlem Kina sier det er uaktuelt å sende rapporten videre.

En henvisning til ICC må komme fra FNs sikkerhetsråd, der Kina er permanent medlem med vetorett.

Ifølge Nord-Korea er FN-rapporten «forfalsket og funnet opp». Det heter videre at rapporten er et «instrument i et politisk komplott» mot landet.

Saturday, March 8th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments