Slik skal han styre Senterpartiet

(Dagbladet): Etter det Dagbladet erfarer, har alle fylkeslagene – unntatt Finnmark – gitt valgkomiteen beskjed om at de ønsker å krone nestleder Trygve Slagsvold Vedum som ny leder når partiet samles til landsmøte på Lillestrøm om noen få uker.

Senterungdommen har også Vedum som sitt førstevalg, mens Senterkvinnene har innstilt ham som 1. nestleder.

Men selv om lederspørsmålet er så godt som avklart, er det fremdeles høyst usikkert hvem Vedum får med seg inn i ledelsen.

Som Dagbladet skrev i går, går det mot at kampen for og mot nestleder Ola Borten Moe i Sp-ledelsen blir avgjort ved kampvotering på landsmøtet. Vedum selv har ikke gitt signaler til valgkomiteen om hvem han ønsker inn i ledelsen, bekrefter han overfor Dagbladet.

- Jeg har sagt at jeg villig til å gjøre enn solid jobb for partiet, men det er landsmøtet som bestemmer. Jeg har ikke stilt noen krav om enkeltpersoner eller noe sånt. Alle kandidatene som nevnes i debatten, er gode navn, sier han.

Vil samarbeide med Ap

På spørsmål om hvorfor han vil ta over ledervervet, er svaret:

- Den regjeringen vi har nå, fører en politikk som fører til større forskjeller, både mellom folk og mellom landsdeler. Den fører til sentralisering og nedleggelse av norsk matproduksjon. Derfor mener jeg det nærmest er større behov for Senterpartiets politikk nå enn noen gang tidligere, og derfor har jeg lyst til å være med på å lede det prosjektet.

Danse-Trygve, som han gjerne kalles, vil altså ikke ta mange steg til høyre. Partiet vil søke allianser i sentrum og til venstre, forsikrer han. 

- Det er i Ap, KrF, SV og deler av Venstre vi finner våre naturlige berøringspunkter. Derfor er det naturlig at det er disse partiene vi samarbeider mest med. Hva vi skal gjøre i 2017 er én ting, men vi må også bruke de mulighetene vi har til å påvirke samfunnet mest mulig også i denne stortingsperioden. Regjeringen har ikke flertall alene, og har allerede rotet det til i mange saker, sier Vedum.

- I en rekke saker er det flertall i Stortinget for et annet syn enn Høyre og Frp’s. Sentrumspartiene må finne løsninger sammen, fortsetter han.

«Grønne byer, levende distrikt»

Hedmarkingens visjon for Senterpartiet er et parti som ånder for «grønne byer og levende distrikt», et klimavennlig parti som sørger for mindre økonomiske forskjeller, grønne lunger i byene, fortsatt norsk matproduksjon og gode offentlige velferdstjenester – i hele Norge.

Vedum vil heve kvaliteten på bylivet, blant annet ved å «kjøre på» med hensyn til kollektivtrafikk. Han ønsker seg barnevennelige, grønne byer – og mener at både by og land tjent med en politikk som demper befolkningsveksten i byene.

- Jeg mener dessuten at det i framtida blir enda viktigere å ha en sterk offentlig skole. Samfunnet blir mer flerkulturet uansett hvordan man styrer. Og de felles møtearenaene som ble besteforelde vår sørget for, blir derfor bare viktigere og viktigere. Vi må bygge nye fellesskap hele tida, sier Vedum.

I partiets egen granskningsrapport etter det elendige valgresultatet, heter det:

«Evalueringsutvalget opplever at det i denne valgkampen ikke var den nødvendige tillit mellom våre fremste tillitsvalgte. Det er derfor behov for å gjøre ting annerledes for å gjenskape et parti med trygghet, samhold og framtidstro». 

- Hva vil du gjøre annerledes?

- Jeg kommer til å dyrke en raus og romslig kultur, der det er helt legitimt å komme med nye ideer; men når vi har fattet et vedtakt, så har vi fattet et vedtak. Men nå går vi jo inn i en annen fase. Man lærer jo alltid av gårsdagen, og jeg er har en sterk tro på at partiet kommer til å jobbe som et lag framover. Og jeg er sikker på at ledelsen, uansett hvem den vil bestå av, vil se viktigheten av at den preges av en tillitskultur.   

Sunday, March 16th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments