Slik jakter politiet på Nav-jukserne

(Dagbladet): Kontraktsløse arbeidere med null kroner i lønn, trygdesvindel og lusne forhold. Dette er virkeligheten politiet i Stavanger møter. Dagbladet var med rett før jul, da politiet aksjonerte mot en rekke gatekjøkken, butikker og bilvaskhaller i Stavanger-området. I løpet av aksjonen avdekket politiet flere ansatte som ikke fikk lønn, manglet kontrakter og flere som fikk Nav-stønad på tross av de jobbet.

Nå har politiet begynt å ta med seg Nav på kontrollene.

Nav Kontroll Vest har siden nyåret deltatt i kontroll av 41 virksomheter i Stavanger-området. Blant de 41 virksomhetene har Nav opprettet 12 saker. De har blant annet kontrollert serveringssteder, frisører og bilpleie.

Organiserte bander

- Vi har funnet personer som er fullt sykmeldte, som mottar dagpenger, som er uføretrygdede og som får arbeidsavklaringspenger og som er i fullt arbeid, sier avdelingsdirektør i Nav Kontroll vest, Gerda B. Sirnes, som forteller at de har stoppet stønaden til personer på stedet når de har avdekket juks.

Dagbladet har lenge skrevet om organiserte kriminelle miljøer som får stadig større innpass i det norske samfunnet, blant annet om asfaltbandene — der det ble avdekket hvordan bandene driver med utpressing, skattejuks, menneskehandel, trusler, vold, slaveri og hvordan de er involvert i den ulovlige krypskytingen av neshorn.

I bransje etter bransje har de dannet selskaper som utkonkurrerer den legale delen av markedet.

Kripos advarer

Lørdag for to uker siden advarte Kripos i Dagbladet mot utviklinga. I tillegg advarer Mattilsynet mot organiserte kriminelle, som heller smugler mat enn narkotika.

Dagbladet har tidligere skrevet at politiet i Stavanger ønsker å stenge butikker, restauranter, frisører og andre som benytter ulovlig arbeidskraft.

- De som driver useriøst, er i ferd med å ødelegge den seriøse delen av bransjen, sa Leif Ole Topnes, politiinspektør ved Rogaland politidistrikt, til Dagbladet desember i fjor.

Wednesday, April 23rd, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments