Slik ble «Voe» lurt for 48 000 kroner

(Dagbladet): 18 år gamle Emilie «Voe» Nereng driver én av Norges største blogger, til tross for at hun tok en blogg-pause i 2011.

Nå er hun aktuell med TV-serien «Bloggerne», sammen med Sophie Elise Isachsen (18), Marna Haugen (32) og Suzanne Aabel (32).

Serien har premiere i helga, hvor det blant annet kommer fram at Nereng ble lurt av en oppdragsgiver, noe hun tapte hele 48 000 kroner på.

Ble lurt

- Jeg blir så sint når jeg forteller om det, sier hun til Dagbladet, og legger til:

- Det var et av mine største oppdrag, jeg skulle lage en videoblogg i forbindelse med en stor kampanje. Jeg brukte lang tid på å redigere videoene, og hadde tre eller fire innlegg for oppdragsgiveren. Etter den første kampanjen var ferdig, fikk jeg beskjed om at jeg ikke kunne få betaling, og at jeg måtte ta et oppdrag til slik at de kunne få inn flere kunder og dermed penger til å betale meg.

Den kjente bloggeren forteller at hun til slutt hadde skrevet sju eller åtte innlegg for oppdragsgiveren, uten å få pengene de hadde avtalt at hun skulle få.

- De tjente masse penger, og kjøpte firmabil til en halv million kroner, men betalte aldri meg. Så gikk de konkurs, og har nå starta et nytt firma med nytt navn, sier hun.

• Se hvordan hun reagerte da hun fikk beskjeden i klippet øverst i saken.

- Det er grusomt

Nereng legger ikke skjul på at hun synes situasjonen var svært kjedelig.

- Jeg synes det er så surt å utnytte folk på den måte. Jeg føler meg veldig lurt. Det er grusomt, sier hun.

Hun forteller at hun også tidligere har blitt lovet penger som aldri har dukket opp, men at det da ikke har dreiet seg om så store beløp. Den profilerte bloggeren har også opplevd at bilder av henne har dukket opp steder som de ikke var ment å dukke opp, som i januar i fjor, da Nereng ble misbrukt i reklameannonser for datingtjenesten Match.com.

- Lærer du av det?

- Jeg lærer ikke ordentlig av det. Jeg kjenner ikke igjen typer, og kan ikke vite om oppdragsgiverne går konkurs eller ikke. Men nå har jeg en annen type samarbeidspartner. Jeg jobber med et seriøst reklamebyrå, og siden jeg begynte å blogge igjen har jeg fått alle pengene mine og er ikke redd for å bli lurt i det hele tatt. Jeg føler meg mye tryggere, sier 18-åringen.

Friday, January 10th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments