Skylder på moskékonflikt

(Dagbladet): Faren til en av drapsmennene som sto bak synagogeangrepet i Jerusalem tirsdag morgen mener motivet er konflikten rundt al-Aqsa-moskeen. Moskeen ligger på jødenes hellige sted Tempelhøyden.

Brukte kjøttøks

- Alle ser at de hindrer folk fra å be i moskeen. Når man ser dette skjer, så reagerer de, sier Abed Abu Jamal i et intervju med den britiske TV-kanalen Sky News.

De to palestinske søskenbarna, navngitt som Odai Abed Abu Jamal (22) og Ghassan Muhammad Abu Jamal (32) angrep synagogkompleks i det ultraortodokse strøket Har Nof og drepte den britisk-israelske rabbineren Avraham Goldberg og den amerikansk-israelske rabbineren Mosheh Twersky, Arveh Kupinsky og rabbineren Cary William Levine med kniver, kjøttøks og våpen før de selv ble skutt av politiet.
Åtte andre skal ha blitt såret.

Tirsdag kveld meldte israelske myndigheter at en av politimennene som ble såret i aksjonen også er død.

- Under press

Ifølge faren skal de to fetterne jobbet som renholder og butikkmedarbeider i bydelen i Har Nof.
- De gjennomførte denne operasjonen fordi de har et glødende engasjement. De var under press, press, press, forteller en annen slektning, Abu Salah, til New York Times.
- Det er en religiøs krig som Netanyahu har startet, hevder slektningen.

- Løgner

Israels statsminister Benjamin Netanyahu kalte påstandene om at regjeringen har planer for Tempelhøyden – som muslimene kaller al-Haram al-Sharif og der også Klippemoskeen ligger – for løgner.

- De sier at vi vil ødelegge deres hellige steder på Tempelhøyden. Det er løgner som allerede har kostet livet til en tre måneder gammel baby, sa Netanyahu på en pressekonferanse tirsdag. Treåringen døde i et bilangrep tidligere denne måneden.

Både politiet og israelske myndigheter ser på angrepet som terror.

Den venstreorienterte palestinske organisasjonen PFLP hevdet tirsdag at de to fetterne var medlemmer av organisasjonen.
PFLP er den nest største organisasjonen i Palestinas frigjøringsorganisasjon (PLO), mens Fatah, organisasjonen til president Mahmoud Abbas, er den største.

Abbas fordømte tirsdag drapene i Jerusalem.
Samtidig beskyldte Netanyahu Hamas og Abbas for å direkte ha oppfordret til den eskalerende volden i Jerusalem.

Ifølge Jerusalem Post avviser sjefen for den israelske etterretningstjenesten Shin Bet, Yoram Cohen, at Abbas oppfordrer til terror.
- Det er ingen uenighet mellom meg og Shin Bet-sjef Cohen, sa Netanyahu.

- Men det han sa var at Abbas ikke direkte oppfordrer til terrorisme. Det er sant, men provokasjonene fra den palestinske selvstyremyndigheten og hans egne ord fører til terror, mener statsministeren. 

Tuesday, November 18th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments