Skullerud om GULL-triumfen: Lykkerus

• Viking – Molde 1-2 (1-0)

(Dagbladet): Med uavgjort mellom Aalesund og Odd tidligere i ettermiddag, lå veien åpen for at Molde kunne slippe jubelen løs allerede i kveld. Med seier i Stavanger ville de ha umulige 13 poengs luke ned til Odd, fire runder før slutt. I så fall ville klubbens tredje gull på fire sesonger vært et faktum.

Så var det dette Viking-komplekset, da.

Tidlig Viking-scoring

For Molde hadde statistikken mot seg – laget har ikke vunnet i Stavanger på ni år. Og allerede i det åttende minutt av kveldens kamp fikk de gulljagende gjestene fra Molde seg en real kalddusj.

Vidar Nisja tok ned ballen inne i Moldes boks, og ett touch senere var ballen i nettet bak Ørjan Håskjold Nyland. Dermed kunne de få tilskuerne som hadde møtt opp på Viking stadion, juble for 1-0-ledelse for hjemmelaget.

Noen minutter senere var ikke Daniel Chima Chukwu langt unna å skape balanse i regnskapet. Molde festet etter hvert et grep om kampen og var farlige da de satte fart, uten at det ga noen uttelling.

- Vi er ikke på, sa Nyland til C More i pausen – og bekreftet at han visste at det ville komme kjeft fra Skullerud i pausa.

Østbø på bærtur

Garderobepraten hjalp ikke veldig spillemessig, for Viking hadde god kontroll det første kvarteret av andre omgang. Helt til keeper Arild Østbø feilvurderte Fredrik Gulbrandsens fart, og ballens sprett, totalt. Molde-angriperen forfulgte ballen ute på høyresida, og det minnet ikke om noe som kunne bli altfor skummelt. Problemet til Østbø var at han allerede var på vei, og da Gulbrandsen nikket ballen forbi ham, var keeperen på vei opp i lufta – og inn i alvorlig trøbbel.

For Østbø landet rett i Gulbrandsens kropp, med ballen bak seg, og straffen var like soleklar som den var klønete laget. Harmeet Singh satte den i nettet på Rekdal-mot-Brasil-vis, og plutselig hadde Molde fått tildelt en livbøye i gull.

Med 1-1 var vi tilbake ved start, rent dramaturgisk, for nå trengte plutselig bortelaget bare ett mål for å sikre seriemesterskapet 2014.

12 minutter før slutt kom det, da Mattias Moström spilte gjennom Björn Bergmann Sigurdarson. Den skadeforfulgte islendingen var trolig noen små centimetere offside, men fikk lov til å løpe, og i neste moment lå gullmålet i bortre kryss.

Klokka 19.52 hørtes imidlertid fløyta over Viking stadion. Da var kampen over, og signalet var det endelige beviset på at Molde hadde slått Viking i Stavanger.

Og sikret seg seriemesterskapet i fotball 2014.

- Mange følelser

- Det har vært en lang reise, en ferd med mange følelser, sier Tor Ole Skullerud i seiersintervjuet med CMore.

- Det er mye flinke folk rundt oss, jeg er en liten brikke i det store spillet. Vi har spilt fantastisk fotball denne seosngen, og vant et fortjent seriegull. Vi har et stort apparat med folk som fikk til dette, fastslår Moldes hovedtrener.

Det var lett å se at Skullerud var rørt over laget sitt ved kampslutt, og da CMore-intervjuerne ba ham om å forklare følelsene, sa han enkelt og greit: