Skal ha vært på jakt etter ukrainske soldater: Væpnede menn stormet flyplass

(Dagbladet): Rundt 50 væpnede menn ikledd militære uniformer stormet Simferopol internasjonale flyplass på Krim-halvøya i natt, melder nyhetsbyrået Interfax.

Mennene bar ingen identifikasjon og kjøretøyene de kom i  hadde ikke nummerplater, men mye tyder på at det var pro-russiske separatister.

- Lette etter ukrainske soldater

Ifølge vitner bar mennene samme uniform som de væpnede mennene som okkuperte bygningen til regionregjeringen og regionalforsamlingen på Krim-halvøya i går morges.

Mennene skal først ha tatt seg inn på innenriks-terminalen, før de gikk videre til resten av flyplassen. Flyplassens pressetalsmann Igor Stratilata opplyser til russiske medier at mennene har forlatt flyplassen.

Stratilata sier til det russiske nyhetsbyrået RBC at mennene skal ha søkt gjennom flyplassen på jakt etter ukrainske soldater. 

Mennene skal ha beklaget og forlatt flyplassen da de ikke fant noen ukrainske soldater.

Stor frykt for separatisme

Ifølge Russia Today skal mennene ikke ha oppført seg fiendtlig mot noen på flyplassen, og at driften ikke ble forstyrret.

Årsaken for at mennene lette etter ukrainske soldater på flyplassen kan være den klare talen til fungerende president Oleksander Turtsjynov. Han er bekymret for trusler mot landets «territoriale integritet», og har sagt at de vil slå hardt ned på all form for separatisme.

- Alle som kan holdes ansvarlig for separatisme må straffes, heter det i en uttalelse fra Turtsjynovs kontor.

Krim-halvøya er tradisjonelt pro-russiske, og det har vært sammenstøt mellom prorussiske separatister og tilhengere av Ukrainas nye makthavere.

De væpnede mennene som okkuperte flere regjeringsbygg heiste opp russiske flagg på parlamentsbygningen. Ifølge nyhetsbyrået AP hadde mennene på seg svarte og oransje bånd, et symbol på russisk seier under andre verdenskrig.

Friday, February 28th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments