Skal ha planlagt terrorraid flere personer pågrepet

(Dagbladet): Rundt 600 polititjenestemenn og ansatte i den australske sikkerhetstjenesten, har i dag gått til aksjon mot flere hjem i Sydney og Brisbane, i det som er skal være den største antiterroraksjonen i Australia noen sinne, skriver australske Daily Telegraph.

Her kun du se video av pågripelsen.

Knyttet IS
Ifølge avisa har de aksjonert mot et nettverk som de mistenker at planla å gjennomføre en serie terrorangrep i Australia.

Nettverket skal være knyttet til den islamske stat (IS), tidligere kjent som ISIS. Omtrent 60 australienere skal være tilknyttet IS.

Det er gjort flere pågripelser i aksjonen, som pågår akkurat nå, tidlig torsdag morgen australsk tid.

Økte til moderat nivå
Aksjonen er iverksatt etter flere måneder med omfattende spaning mot en rekke personer tilknyttet det islamistiske nettverket.

Det som skal ha startet det hele var en mann som nylig ble arrestert etter terrormistanker i Brisbane, deretter ble et nettverk av flere titalls mistenkte nøstet opp.

Ransakelsesordrer er utstedt i disse områdene i Australia: Beecroft, Bellavista, Bass Hill, Castle Hill, Guildford, Merrylands, Marsfield, Northmead, Wentworthville, Westmead, Revesby og Regents Park, melder politiet i Australia.

Sikkerhetstjenestens sjef økte forrige fredag sikkerhetsnivået i Australia fra moderat til høyt.

Australias statsminister Tony Abbott har tidligere gått ut med at det ikke var rettet noen konkret trussel mot landet, men at myndighetene likevel fant grunn til å heve beredskapen.

Thursday, September 18th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments