Sjekker kameraer i søken etter savnet nordmann i Amsterdam

(Dagbladet): Amsterdam-politiet jobber nå med å innhente opptak fra flere overvåkningskameraer i Amsterdam sentrum, slik at de kan kartlegge ruten til den 21-år gamle nordmannen som ble meldt savnet i Amsterdam natt til fredag 19. desember. 

- Vi har flere kameraer som er der for å sørge for folks sikkerhet, og vi vil jobbe mot disse nå for å  se om de har bilder av den savnede, forteller talsperson for Amsterdam-politiet Esther Izaks.

Hun legger også til at politiet så langt ikke har flere overvåkningsbilder enn de som ble innhentet fra hotellet, som var et av de siste stedene han ble observert.

Skulle ta ut penger

21 år har vært savnet i Amsterdam siden fredag. Den unge nordmannen fra Rogaland var på tur sammen med en venn og dro på nattklubben Escape i den nederlandske hovedstaden. Det var i totiden natt til fredag at 21-åringen forlot nattklubben for å oppsøke en minibank og aldri kom tilbake. 

- Vi har overvåkingsbilder av at han blir sluppet ut av en ambulanse i nærheten av hotellet i femtida om natta. Han følte seg ikke så bra. Ambulansepersonellet behandlet ham og vurderte det som ok å slippe ham av ved hotellet. Overvåkingsbilder viser at han går mot hotellet, men han kom seg trolig aldri dit, fortalte Izaks til Dagbladet mandag.

Samarbeider med familien

Politiet har også tett kontakt med familien til den savnede som dro ned til Amsterdam så fort de fikk nyheten. Dagbladet har vært i kontakt med reisekameraten som opplyser at han fortsatt befinner seg i Amsterdam med foreldrene til 21-åringen. De ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

- Vi har noe vi kaller en familieetterforsker som har tett og intensiv kontakt med familien, sier Izaks.

Trenger vitner

Politiet forteller til Dagbladet at de er avhengig av flere vitnebeskrivelser, slik at de etterhvert kan sette i gang et søk i kanalene i Amsterdam. Amsterdam består av et komplisert nettverk av mer enn 100 kanaler.

- Det er vanskelig å sette i gang et slikt søk, uten å vite hvor vi skal starte, forteller Izaks.

Politiet hadde også fått opplyst at en bussjåfør hadde sett den savnede fredag morgen rundt klokken ni, men Izaks sier at ingen av vitneavhørene har gitt resultater så langt.

Tuesday, December 23rd, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments