Sjefimam: Var det virkelig nødvendig å nevne «en ekstrem islamistisk gruppe»?

(Dagbladet):- Gårsdagens advarsel fra PST er veldig uforsiktig og skadelig for det muslimske samfunnet i Norge. Var det virkelig nødvendig å nevne «en ekstrem islamistisk gruppe»?, spør Senaid Kobilica, sjefsimam for Det Islamske Fellesskap i Bosnia og Hercegovina og tidligere leder for Islamsk Råd i Norge til Dagbladet.

- Med sin advarsel bidrar PST til å spre frykt, sier Kobilica.

- Bidrar til stigmatisering

- De burde heller sagt ekstreme grupper. Nå bidrar dette til å stigmatisere muslimer, og legge enda større press på en allerede presset gruppe, sier Kobilica. Han sier mange nordmenn forbinder terrorisme med muslimer, og at dette er en stor belastning for det muslimske miljøet.

- Vi er alle borgere av dette landet og vi muslimer er villig til å beskytte vårt land, Norge. Men nå bidrar heller advarselen å putte det muslimske miljøet i en veldig ubehagelig situasjon, sier Kobilica.

Sjefsimamen peker på at majoriteten av muslimer i Norge er fredelig folk som fordømmer terrorisme.

- Det er mye hat

- Mange muslimer kommer fra urolige områder og har store traumer fra kriger. Vi ønsker nå å leve i fred, sier Kobilica. Han sier også truslene nå hagler på nettet mot muslimene.

- Det er mye hat der ute. Jeg er stolt av jeg har viet så mye av livet mitt for å skape forståelse for muslimer i Norge, men hatet på nettet skremmer meg, sier Kobilica. Han tror mange muslimer nå frykter at det skal bli mer hat.

På mandag feirer Norges mange muslimer Id al-fit, ofte bare kalt id eller eid. Id er en muslimsk høytid som markerer slutten på fastemåneden ramadan. Nå sier PST at de frykter terrorangrep på mandag.

- På mandag er det vår største festdag, og jeg håper at muslimer ikke blir redde på grunn av terrortrusselen, sier Kobilica.

- Ikke kobling til Islam

PST ønsker ikke å kommentere om trusselen er knyttet til Ramadan, og advarer mot stigmatisering av muslimer.

- Vi ønsker ikke å knytte denne trusselen til en religiøs høytid. Tidsangivelsen for en eventuell handling trenger ingen begrunnelse. Årsaken er at dette fort gir feil assosiasjoner og feil fokus. De vi snakker om her er en gruppe kriminelle volddsforbrytere, de er på ingen måte representative for islam eller for muslimer, sier fagsjef for analyse i PST, Jon Fitje Hoffmann, til Dagbladet.

Det har så langt ikke lyktes Dagbladet å få en kommentar angående Kobilicas kritikk.

Friday, July 25th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments