- Sjansen er minimal for å finne de savnede i live

Det er fanget opp signaler fra skredsøkere i området hvor fire menn er savnet i Sunndalsfjella. Men forholdene er for farlige for letemannskapene.

Værforhold og ekstrem skredfare gjør at verken redningsmannskaper eller helikoptre kan gå inn i området, opplyser politiet tirsdag ettermiddag.

– Været er så dårlig og skredfaren så stor at det ikke er tilrådelig å fly lavt med helikopter. Mot dette bakteppet har politimesteren besluttet at vi setter redningsaksjonen på vent og legger planer for å gjenoppta aksjonen i morgen tidlig, sier politiets pressekontakt, lensmann Arnfinn Fuglevåg.

– Vi skulle gjerne vært inne med både folk og helikopter, men sikkerheten til letemannskapene må tas i betraktning, sier han.

- Sjansen er minimal for å finne de savnede i live, sier innsatsleder Espen Bakk til Adresseavisen.

Signaler fanget opp

Et Sea King redningshelikopter fanget tidligere tirsdag opp flere signaler fra skredsøkere i det aktuelle området. Politiet føler seg sikre på at signalene stammer fra de savnede.

– Det betyr at vi sannsynligvis har lokalisert noen av de fire. Men om de er tatt av skred, vet vi ikke, sier Fuglevåg til NTB.

Ifølge ham er det også et håp om at de fire kan ha gravd seg ned.

Både politihelikopter og ambulansehelikopter forsøkte å ta seg inn i området tirsdag ettermiddag for å undersøke nærmere, men måtte snu på grunn av fare for kastevinder og nye snøskred.

– Flygerne på helikoptrene sa begge at det ikke var forsvarlig, sier Fuglevåg.

Politiets håp er nå at minusgrader natt til onsdag skal føre til at snøen i området skal stabilisere seg.

Store mannskaper på plass

Et Orion-fly har observert flere snøskred i fjellet der mennene er savnet. Signalene fra skredsøkerne er fanget opp i kjernen av søksområdet.

Mannskaper fra Romsdal Fjellredningsgruppe har deltatt i søket, og også Sivilforsvaret og Norsk Folkehjelp har sendt ressurser til området. I tillegg bidrar Norske Redningshunder med lavinehunder.

Redningsmannskapene gikk tirsdag så høyt i fjellet de kunne, men måtte til slutt snu på grunn av skredfaren.

En patrulje fra Norsk Folkehjelp ble i tillegg sendt mot ei hytte på den andre siden av fjellet, i tilfelle de fire savnede mennene kunne ha valgt en annen rute på vei ned.

Pårørendesenter

Sunndal kommune og politiet har i samarbeid opprettet et pårørendesenter på Phillipshaugen i Øksendal, skriver Adresseavisen.

Stig Lyngstad i Nordmøre og Romsdal politidistrikt opplyser at rundt ti pårørende har valgt å oppsøke pårørendesenteret i løpet av dagen.

– De pårørende som er her, blir ivaretatt og får all den informasjonen politiet har på nåværende tidspunkt, sier Lyngstad.

Én av de fire savnede bekreftes av politiet å ha tilhørighet på Nordmøre, ifølge Tidens Krav.

Savnet siden mandag

De savnede mennene er alle i slutten av 20-årene og begynnelsen av 30-årene. De var på fjelltur ved den 1.552 meter høye fjelltoppen Litlskjorta da de ble meldt savnet mandag ettermiddag. Da hadde to andre fra gruppen tatt seg ned igjen, mens de fire skulle gå videre til Frusalhalsen.

De fire mennene skulle møte turkameratene på Brandstad på 200 meters høyde klokka 15 mandag ettermiddag, men dukket aldri opp. Politiet ble varslet mandag klokka 17.

Det har vært dårlig vær i området både mandag og tirsdag med skydekke og mye snøfall.

(NTB)

Tuesday, April 15th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments