Sjåføren pratet ikke i mobiltelefon

(Dagbladet): Ulykkessjåføren som kjørte på de to hestejentene Tiril Huser Bølge (11) og Sara Christiane Holmedahl Sandsmark (13) ved Bjørkelangen lørdag 11. januar, pratet ikke i mobiltelefonen da påkjørselen skjedde ved 14-tiden på ettermiddagen.

Det bekrefter lensmann Svein Engen i Aurskog-Høland overfor Dagbladet.

Dermed kan politiet sette strek over ytterligere en mulighet til å forklare ulykken som krevde to unge liv – uten å ha fått noen svar.

Promillekjøring eller tekniske feil på bilen er også utelukket etter blodprøver og bilsjekk.

Ikke syk eller beruset

- Det er heller ingen ting som peker mot at sjåføren har fått et illebefinnende i forbindelse med ulykken. Vi har bestilt en ny teknisk sjekk av mobiltelefonen for å få bekreftet eller avkreftet om den kan ha vært brukt til annet enn samtale ved ulykkestidspunktet, sier lensmannen til Dagbladet.

Advokat Gunhild Lærum er forsvarer for den lokale sjåføren i 40-årene, som er siktet for uaktsom kjøring etter Vegtrafikklovens paragraf 3.

- Politiet vil ikke finne sms-aktivitet eller andre spor i en ny sjekk av mobilen hans, sier advokat Lærum til Dagbladet.

Hun tar forbehold om politiets konklusjon om bilen og sjåførens helsetilstand da han kjørte på treningsvogna bakfra med de to jentene og en ponni i gangfart.

Forsvarer: ingen forklaring

- Jeg har heller ikke fått noen forklaring på ulykkesårsaken. Det neste vi venter på nå, er den tekniske rekonstruksjonen, der fristen er 1. mars, sier Lærum.

Ingeniørfirmaet Rekon DA skal blant annet rekonstruere bilens fart da det smalt.

Påkjørselen skjedde i 80-sonen i enden av en lang slette med slak høyresving på fylkesvei 229 fire kilometer fra Bjørkelangen sentrum. Det var gråvær da ulykken skjedde.

Den siktede sjåføren har det fortsatt veldig vanskelig etter det som skjedde. Han er ikke tilbake i jobb.

Husker ikke noe

Advokaten har tidligere sagt at den erfarne sjåføren ikke husker noe fra selve ulykkesøyeblikket. Han har bare vært avhørt en gang.

— Han husker at han satte seg i bilen og at vinduene da var klare. Han forklarer også at det etter hvert ble nødvendig å sette på vindusviskerne på grunn av regn. Han nevner at det kan ha vært glatt og mulighet for underkjølt regn, sa Lærum til Romerikes Blad i forrige uke.

Politiet har utsatt en rekonstruksjon til ubestemt tid på grunn av værforholdene.

- Mye av snøen er borte, og det er heller ikke is i veibanen. Da er noen av faktorene borte som kunne gi en forklaring, sier lensmann Svein Engen.

Thursday, February 27th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments