Siste: USA angriper IS-kontrollerte oljefelt

(Dagbladet): Kampfly fra USA og arabiske samarbeidsland er i ferd med å angripe IS-kontrollerte oljefelt i Syria, opplyser amerikanske myndigheter, melder NTB via nyhetsbyråene AFP og Reuters.

Ekstremistgruppa Den islamske staten (IS) har store inntekter fra oljefeltene den kontrollerer og bruker også oljen til å holde i gang sin egen krigsmaskin.

- Disse operasjonene pågår, så vi vil ikke gi nærmere detaljer på dette tidspunktet. Det vil vi gjøre senere, sier kontreadmiral John Kirby i USAs forsvarsdepartement Pentagon.

AFP melder at kveldens angrep foregår ikke langt fra byene Al-Omar and Deir ez-Zo i Syria.

Å angripe IS-kontrollerte oljefelt er trolig et forsøk på å skade en av de viktigste inntektskildene til terrororganisasjonen, melder CNN.

Angrepene startet parallelt med at FNs sikkerhetsråd enstemmig vedtok resolusjonen om tiltak for å stanse flommen av fremmedkrigere til Midtøsten, melder NTB.

Blant grepene er skjerpet grensekontroll og internasjonalt samarbeid. USAs president Barack Obama ledet selv møtet der resolusjonen ble vedtatt i FN onsdag.

Framveksten av ekstremistgrupper som Den islamske staten (IS) og Nusrafronten, al-Qaidas syriske avlegger, er bakgrunnen for resolusjonen. Ifølge eksperter har omkring 12 000 krigere fra mer enn 70 nasjoner reist til Syria og Irak for å kjempe med disse gruppene.

Norge var blant landene som sto bak forslaget, sammen med blant andre USA.

- Vi mener at det som nå ligger i denne resolusjonen, er offensivt og bra. Fremmedkrigere er i ferd med å bli et svært stort problem, sier utenriksminister Børge Brende (H) til NTB.

Dagbladet kommer med mer.

Wednesday, September 24th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments