Siste: To soldater drept og én såret på vaktpost like ved norskeid oljeanlegg


(Dagbladet): To soldater er drept og en person er såret i et angrep på et oljeanlegg som tilhører norske DNO International sørøst i Jemen, melder AFP.

Ifølge pressetalsmann og fungerende administrerende direktlør i DNO International, Bjørn Dale, var ikke angrepet mot DNOs anlegg.

- Det var et angrep på en militær vaktpost som ikke tilhører DNO, og ikke mot DNOs anlegg. Vaktposten ligger tre-fire kilometer fra et av våre mindre anlegg. Det er heller ingen DNO-ansatte som er berørt. Oljeanlegget vårt ligger på et kjempestort landområde, og det er en rekke militæråposter langs veien, sier Dale til Dagbladet.

Ingen nordmenn

Han sier også at det ikke er noen nordmenn ved DNOs anlegg i Jemen.

- Sikkerheten for våre ansatte er det viktigste. Vi ville aldri sette våre ansatte i fare, og selskapet driver virksomheten på ordinære sikkerhetsrutiner, sier han.

Gruppa som står bak angrepet skal ifølge jemenittiske myndigheter sendt ut en uttalelse der de krever at DNO stopper sin virksomhet i landet, skriver NTB.

Angrepet  skjedde i dag ved en vaktpost på oljefeltet Hadramawt-provinsen, sier en tjenestemann i sikkerhetsmyndighetene i Jemen, skriver NTB.

I sin uttalelse skriver gruppa, som kaller seg Hadramawt-stammenes forbund, at DNO har frist til lørdag morgen med å stoppe virksomheten, skriver NTB.

DNO kjente til uttalelser fra gruppa

I uttalelsen som kom fredag skriver gruppen at DNO «står ansvarlige for det som skjer» hvis selskapet ikke trekker seg ut av landet.

Stammealliansen beskrives av AFP som nydannet, og har stått bak flere angrep i distriktet i det siste.

Dale sier at selskapet ble kjent med uttalelsene fra gruppa i går.

- Det har vært en del politiske uroligheter mellom lokale og sentrale myndigheter. Det er uheldig at vi blir trukket inn i det. Vi ble kjent med en nettside med innholdet i går, men har hatt normal sikkerhet på tross av den. Som sagt ville vi aldri utsatt våre ansatte for fare, sier han.

Han sier at selskapet ennå ikke har vurdert hva de vil gjøre i etterkant av angrepet mot militærposten i nærheten av anlegget.

- Det er en løpende vurdering, sier han.

Dagbladet kommer med mer.

Saturday, January 11th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments