SISTE: To nye ekstremister innbrakt i Syria-saken

(Dagbladet): Ytterligere to personer ble i ettermiddag innbrakt av PST etter at tre menn ble pågrepet og siktet i morgentimene i dag.

Begge ble hentet av politiet i Bærum.

Den ene av mennene, en 28-åring med algerisk bakgrunn, er godt kjent av politiet fra før. Han er tidligere dømt i narkotikasaker og kjent av PST for å tilhøre det ekstremistiske miljøet.

Den andre mannen PST har brakt inn er en mann av kosovoalbansk bakgrunn.

- Jeg kan bekrefte at vi har innbrakt to personer i ettermiddag. Utover det har PST ingen kommentarer, sier informasjonssjef Martin Bernsen til Dagbladet.

De tre mennene, to av dem brødre, som tidligere i dag ble pågrepet har vært fremmedkrigere for den fryktede terrorgrupperingen ISIL, som står for «Den islamske staten i Irak og i Levanten» (blir også kalt ISIS).

De tre pågrepne er:
• Mann 29, norsk statsborger, født i Somalia, 
• Mann 27, norsk statsborger, født i tidligere Jugoslavia
• Mann 24, norsk statsborger, født i tidligere Jugoslavia.

Det skal være første gang norske statsborgere er pågrepet i en så bredt anlagt aksjon for krigsvirksomhet i Syria. De tre norske statsborgerne ble pågrepet på to forskjellige adresser.

- Alle tre er siktet for i nær framtid å planlegge å slutte seg til ISIL, sier avdelingsdirektør Jan Glent i Politiets Sikkerhetstjenste (PST).  To av dem har ifølge Glent allerede utført aktiviteter i Syria sammen med terrorgrupperingen.

«PST anser og behandler ISIL som en terrororganisasjon etter norsk strafferett», skrev PST i en pressemelding tidligere i dag.

Glent sier til Dagbladet at de tre er kjent for PST fra tidligere, og tilhører et islamistisk miljø, som har tilknytning til Profetens Ummah.

• Saken oppdateres.

Tuesday, May 27th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments