SISTE: Putin vil bruke militærmakt mot Ukraina

Putin sendte lørdag en anmodning til overhuset i den russiske nasjonalforsamlingen, opplyser Kreml i en kunngjøring.

Situasjonen på Krim-halvøya har eskalert lørdag. Ukrainske myndigheter kunngjorde tidligere på dagen at det ukrainske militæret er satt i høyeste beredskap.

Tidligere i dag sa Russland at de ikke utelukker «begrenset bruk av militærmakt på Krim-halvøya», ifølge en talskvinne i overhuset i den russiske nasjonalforsamlingen. De begrunner ønsket med at de vil «normalisere situasjonen på Krim-halvøya», melder nyhetsbyrået Interfax ifølge NTB.

Situasjonen er svært spent etter at de prorussiske lokalmyndighetene på Krim og den russiske Svartehavsflåten har blitt enige om i fellesskap å vokte offentlige bygninger på halvøya. Luftrommet over Krim-halvøya er stengt. Flere europeiske ledere har gått ut og bedt Russland respektere Ukrainas territorielle integritet.

Samtidig vil ikke Ukrainas fungerende president Oleksandr Turtsjynov anerkjenne utnevnelsen av en prorussisk regionalminister for Krim-halvøya. Sergeij Aksjonov ble tidligere denne uken utnevnt som statsminister for Krim-regionen etter at væpnede menn overtok kontrollen over regionalforsamlingen, skriver NTB.

Men Turtsjynov underskrev lørdag et dekret som sier at utnevnelsen av Aksjonov er ulovlig. Aksjonov har bedt om russisk assistanse for å gjenopprette ro og orden på Krim-halvøya. Krim er den eneste regionen i Ukraina der flertallet av befolkningen er etniske russere.

Saturday, March 1st, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments