SISTE: Likrester funnet i bål stammer fra lokal mann i 50-åra

ØYER/OSLO (Dagbladet): Politiet opplyser i en pressmelding at lket som ble funnet i Øyer, er en mann i 50-åra fra distriktet.

- Vi har fått bekreftet identiteten på avdøde. Dette sammenfaller med en person som er formelt savnet. Vedkommende, som er en mannsperson i 50-åra, er fra distriktet. Vi kan ikke gå ut med mer opplysninger om vedkommene, blant annet av hensyn til de pårørende, skriver konstituert politimester i Gudbrandsdal politidistrikt, Olav Sørby, i pressemeldinga.

Politiet opplyser at etterforskning i saken pågår for fullt, både taktisk og teknisk. Politiet skriver at de har et bedre grunnlag for den videre etterforskningen med identiteten til den avdøde.

Finkjemmer funnstedet

Røde Kors og politiet finkjemmet tidligere i dag området rundt bålplassen der det torsdag ble funnet likrester.

Organisasjonens omlag ti utsendte er ikledd signaloransje vester, og går tett i tett og finkjemmer hver eneste krik og krok i deler av den tette skogen.

- Jeg forstår at du spør, men jeg kan ikke si hva vi gjør på stedet, sier etterforskningsleder Olav Sørby til Dagbladet i 13-tida.

Politiet har i dag samlet gjenstander som er funnet rundt åstedet.

- Det gjøres nå søk i området, dette for om mulig å finne gjenstander eller andre spor som kan kaste lys over saken, skriver politiet i pressemeldinga.

I går tok Dagbladet bilder av at krimteknikere bar ut søppelposer, tomflasker, en campingstol og flere pappesker fra området som er sperret av.

Undersøkte biler

Politiet startet i dag tidlig rundspørring av alle som skulle inn og ut av hytteområdet-

Om lag ti personer fra Røde Kors er også på stedet.

Politiet stoppet alle biler som passerer bomstasjonen. Dagbladet har tidligere skrevet at det er minst fem overvåkningskameraer ved bomstasjonen, om lag 70 meter ovenfor likfunnåstedet.

De spurte alle bilister og syklister om hvor lenge de har vært i området, hva de gjør og har gjort og om de har sett noe mistenkelig. Navn og nummer på de som blir spurt, blir også ført opp.

- Politiets etterforskningsleder Olav Sørby bekrefter overfor Dagbladet at Røde Kors bistår på stedet.

- Jeg kan ikke si noe om hva vi gjør.

- Både i går og i dag har det foregått rundspørringer, og det vil vi fortsette med.

Sørby vil ikke si noe om hva politiet leter etter hos de som blir stoppet.

- De spurte oss om personlige data. Vi hadde ikke noe spennende informasjon å gi politiet. Vi har heldigvis ikke sett noen ting, sier Biørn Biørnstad og kona Kristin. De har vært på hytta siden tirsdag, to dager før likfunnet, og skal nå hjem til Oslo.

- Det er helt forferdelig det som har skjedd, men vi har ikke sett noe, sier Biørnstad til Dagbladet.

Saturday, August 16th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments