SISTE: Kinesisk satelitt har funnet mulig skadested

(Dagbladet): CNN melder onsdag kveld at en kinesisk satelitt kan ha funnet et mulig skadested i Malaysia Airlines-mysteriet.

Ifølge både BBC og Daily Telegraph har det kinesiske forskningsdepartementet på sine nettsider publisert bilder som skal vise vrakrester, funnet i Sørkinahavet, mellom Malaysia og Vietnam. Det er ikke så langt ifra flyets antatte rute.

Dagbladet har forsøkt å komme inn på nettsida, men den virker å være nede.

Ifølge CNN er det snakk om satelittbilder. Vrakrestene er fra 22 til 24 meter.

Forsvant

Det har gått fem dager siden flyet med 239 personer om bord ble meldt savnet.

Det var natt til lørdag at Malaysia Airlines’ flyvning MH370 forsvant etter at det tok av fra Kuala Lumpur på vei mot Beijing. Tirsdag meldte flere medier at signalene fra flyet sist ble fanget opp i Malakkastredet utenfor vestkysten av Malaysia, det vil si hundrevis av kilometer fra flyets planlagte kurs.

På pressekonferansen onsdag sa, ifølge NTB, sjefen for Malaysias luftforsvar, Rodzali Daud, at en militær radar har fanget opp signaler som kan ha vært fra det savnede flyet nord i Malakkastredet, 32 mil nordvest for den thailandske øya Penang. Men han understreket at informasjonen ikke er bekreftet.

Ti land er nå involvert i søket etter flyet, deriblant Kina, som onsdag fastslo at informasjonen om hva slags kurs flyet holdt da det forsvant, virker ganske kaotisk. Kineserne har kritisert søket også tidligere.

Kaos

Vietnamesiske myndigheter er tilsynelatende også forvirret.

Onsdag morgen kom meldingen om at Vietnam trapper ned letingen etter flyet, men kort tid etter kom kontrabeskjeden om at letingen fortsetter som normalt og i tillegg utvides til flere områder. Avgjørelsen ble tatt etter en samtale med malaysiske myndigheter.

De siste dagene har vært preget av en rekke gale og motstridende opplysninger, samt et vell av rykter, blant annet om at passasjerer som reiste på falske pass, kan ha vært terrorister. Den kaotiske informasjonsstrømmen har gjort ventetiden for de mange pårørende ekstra vanskelig.

Dagbladet kommer med mer.

Wednesday, March 12th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments