Siste: Israel gjenopptar angrepene på Gazastripen

GAZA (Dagbladet/NTB): Israel gjenopptar angrepene på Gazastripen som følge av palestinske rakettangrep, opplyser en talsperson i det israelske militæret.

Mandag kveld la Egypt fram et forslag til våpenhvile mellom partene i den ukelange konflikten i Midtøsten. Forslaget innebar en nedtrapping fra klokken 8 tirsdag morgen, og en fullstendig våpenhvile fra klokken 20.

Men Hamas vegret seg for å holde avtalen, og Hamas’ væpnede fløy sier ifølge DPA at de sendte to raketter mot det israelske samfunnet Nir Oz like etter klokken 8.

- Våpenhvile nesten umulig

Kilder Dagbladet har pratet med i Gaza, sier at det er umulig for Hamas å si ja til en våpenhvile nå, like etter de voldsomme bombeangrepene over hele Gaza de siste ukene.

- For Hamas å bare komme ut fra tunnellene og ut i Gaza å gå med på en våpenhvile er nesten umulig. For tre uker siden ønsket Hamas fortsatt å holde ro, men nå kan de ikke det. De vil ikke klare å holde kontroll over andre og mer ytterligående grupper, sier en kilde til Dagbladet.

- Innbyggerne i Gaza har mistet hundrevis av sine innbyggere i løpet av den siste ukas bombinger. Nå ønsker de å fortsette kampen mot Israel. Hvis Hamas hadde sagt ja, ville mange palestinere være skuffet og sinna, sier en annen kilde.

Hamas stiller krav

Både Hamas’ politiske og væpnede fløyer avviser forslaget. I en uttalelse sendt fra brigadene heter det at forslaget «ikke er verdt blekket den er skrevet med».

- Ingen har kontaktet oss om våpenhvilen som det nå snakkes om i mediene, verken offisielt eller uoffisielt, men dersom innholdet i dette forslaget er gjengitt riktig, er det snakk om ren overgivelse, og det avviser vi tvert, heter det i en uttalelse gjengitt av AFP.

Tidligere har bevegelsens ledere sagt at de ikke vil godta en våpenhvile uten at blokaden av Gazastripen tar slutt.

Tuesday, July 15th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments