SISTE: French er under et enormt press og det kulminerte i går


KINSHASA (Dagbladet): Advokaten til Joshua French, Hans Marius Graasvold, har innkalt pressen til et møte i morgentimene i dag.

- Joshua French har vært under et enormt press de siste fire, fem månedene. Dette kulminerte under rettssaken i går, sier Graasvold til det norske pressekorpset i Kongo.

På vegne av French anmoder han nå pressen om å ikke kontakte French framover.

- Han trenger å fokusere på sin forklaring. Han opplevde det som ubehagelig å bli kontaktet og intervjuet i rettssalen i går. Etter å ha summet seg i går kveld ber vi etter en helthetsvurdering om at pressen ikke tilnærmer seg French før eller under rettssaken som fortsetter fredag, sier Graasvold.

I går startet drapsrettssaken mot Joshua French. Han står tiltalt for overlagt drap på bestekompisen Tjostolv Moland som ble funnet død i fengselet i Kongo 18. august i fjor. Norske Kripos bisto den kongolesiske etterforskningen av dødsfallet og Kripos konkluderte med at det ikke lå noe kriminelt bak dødsfallet.

Kongolesiske myndigheter har likevel valgt å tiltalte French for drap.

Da rettssaken startet i går, cirka halvannen time forsinket, ble det raskt klart at det var utfordringer ved tolkingen av saken. Retten manglet tolk og plutselig ble Dagbladets tolk i retten bedt om å bytte rolle til rettens offisielle tolk.

Både avisa og norske representanter i retten protesterte på avgjørelsen og retten bestemte å utsette saken til fredag 10. januar klokka 09.00 i påvente av njye tolker.

- At saken ble utsatt i går opplevde han som en ekstra påkjenning, sier Graasvold.

Det er cirka 15 norske pressefolk til stede i Kinshasa i forbindelse med rettssaken. I rettspausene ble French filmet og intervjuet av pressen og det er dette advokaten nå ønsker en slutt på.

- French trenger å ha pause når det er pauser han også. Han er helt nødt til å fokusere på sin forklaring, sier Graasvold.

- French drar ikke hjem etter rettsslutt, men tilbake på cella og en ny stressende situasjon, sier advokaten som ikke vil kommentere om French sin helsetilstand har forverret seg spesielt den siste tida.

Wednesday, January 8th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments