SISTE: «Foxy Knoxy» dømt for drap

(Dagbladet): Amerikanske Amanda Knox, populært kalt «Foxy Knoxy», og hennes italienske eks-kjæresten Raffaele Sollecito ble i 22-tida i kveld funnet skyldig i drapet på venninna Meredith Kercher (21) i Italia.

Knox ble dømt til 28 år og seks måneder i fengsel, mens Sollecito ble dømt til 25 års fengsel, melder ABC News.

Britiske Meredith Kercher ble i 2007 funnet drept og seksuelt mishandlet i en leilighet som hun delte med Knox i Perugia i Italia.

Blir rømling

Knox befinner seg i USA, og varslet tidlig at hun ikke kom til å være tilstede i ankesaken. Hun har også sagt at hun vil bli en rømling dersom hun ble kjent skyldig.

Knox ble siktet for drapet på venninna i 2007. Hun og Sollecito ble i 2009 dømt for drapet, og tilbrakte fire år i fengsel. Knox ble frikjent i 2011 etter at hun anket, og reiste rett hjem til Seattle.

Årsaken til at hun nå har blitt kjent skyldig igjen, er at italiensk Høyesterett i fjor besluttet at saken skal føres på nytt.

Ifølge Sky News var drepte Meredith Kerchers familie tilstede i retten.

- Vi ønsker rettferdighet, jeg tenker på Meredith hver dag, sier Arline Kercher.

- Savner italia

Knox har hele tiden insistert på at hun er uskyldig, men sier at sunn fornuft gjør at hun ikke ønsker å returnere til Italia.

- Jeg savner Italia mye. Men jeg er redd. Jeg var i fengsel i fire år uten at jeg hadde gjort noe galt, og til tross for at jeg ropte ut om min uskyld trodde ingen på meg, har hun sagt til avisa La Repubblica.

Nå kan Italia dermed stå overfor en lang kamp om utlevering med amerikanske myndigheter.

Skrev bok

I en bok hun ga ut i mai i fjor beskriver Knox partylivet hun førte i Italia før Kercher, som hun delte rom med, ble drept og hun selv endte i fengsel og en rettssal. Hun skriver at hun, Meredith og andre utenlandske og italienske venner røykte mye marihuana og hadde et aktivt sexliv med mange partnere, noe hun trodde gjorde henne mer voksen.

Hun forteller at hun tilbrakte natten da drapet skjedde, i leiligheten til sin nye kjæreste, Raffaele Sollecito, som også ble dømt for drapet.

Neste morgen var det hun som fant Meredith drept. Hun sier hun prøvde å hjelpe politiet med etterforskningen, og at hun for sent skjønte at hun selv var mistenkt.

Siden hun var ung og uskyldig og snakket lite italiensk, skriver hun at hun ble forledet til å komme med en falsk tilståelse, der hennes sjef også ble nevnt.

Thursday, January 30th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments