Siste: Etterlyser nye biler og personer etter bortføringen av jentene (6 og 8)

(Dagbladet): Hedmark-politiet opplyser i en pressemelding ved 0950-tida at de nå etterlyser flere biler og personer etter kidnappingen av Rajana Dudaeva (6) og Somaja Dudaeva (8) ved Kongsvinger tirsdag.

- Etter gjennomgang av tips og avhør etterlyser politiet i Hedmark flere biler og personer som var i det aktuelle området når de 2 jentene ble bortført tirsdag 10. juni 2014, opplyser politiet.

Volvo og Kia

- Vi etterlyser en stasjonsvogn, Volvo V 70 eller Volvo XC 70, farge rød metallic. Bilen hadde utenlandske skilter, ikke kjent fra hvilket land. Tirsdag morgen, 10. juni 2014 ca kl 0745, er denne bilen i kontakt med den svarte Volvo XC 90. Sistnevnte bil fant politiet onsdag kveld, 11. juni 2014, opplyser politiet.

- Flere vitner har fortalt at den rød metallic Volvo V70 eller Volvo XC70 var i området Masterudvegen i Austmarka i Kongsvinger hvor jentene ble bortført fra. Vi vet ikke hvor mange personer som var i bilen. Den andre bilen skal være en mørk blå Kia, type SUV. Bilen skal ha norske skilt. Rett etter jentene ble bortført var den i kontakt med den svarte Volvo XC 90. I den blå Kia skal det ha vært to personer i bilen, en mann og en kvinne.

- Politiet vil at både bilførere/passasjerer/bileiere tar kontakt med politiet i Hedmark. Vi ønsker også at publikum som har opplysninger om bortføringen eller har sett bilene og/eller personer i området eller i nærheten tar kontakt med oss, ring oss på telefon + 47 62 53 90 00.

En pågrepet

Politiet pågrepet onsdag en mann i 30-åra i bortføringssaken på Kongsvinger, der Rajana (6) og Somaja Dudaeva (8) ble tatt på vei hjem fra skolen tirsdag ettermiddag. Han tilhører kretsen rundt faren til de to bortførte jentene Rajana og Somaja, og ble pågrepet på Fjellhamar i Lørenskog.

Han blir i dag framstilt for fengsling i Glåmdalen tingrett.

- Bakgrunn for at vi ønsker ham varetektsfengslet er at vi trenger mer tid for å sjekke ham inn i eller ut av saken. Fengslingsgrunnen er bevisforspillelsesfare. Politiet i Hedmark vil begjære lukkede dører under fengslingsmøtet. Vi vil be om at mannen blir fengslet i to uker med brev- og besøkskontroll, opplyser politiet.

Skolebussen

Den dramatiske bortføringen fant sted utenfor Kongsvinger tirsdag ettermiddag, da de to tsjetsjenske jentene gikk av bussen på vei hjem fra skolen. To maskerte menn forsvant med jentene, mens en tredje gjerningsmann ble igjen i rundt en halvtime. Politiet mener denne tredje mannen var 43 år gamle Mansur Mahashev – jentenes biologiske far.

Fortsatt er det en rekke uløste spørsmål i saken.

Jentenes fosterfar var også på stedet, han skulle hente de to barna. Mahashev skal ha hindret fosterfar fra å ringe politiet. Mahashev er nå siktet for frihetsberøvelse, og han er etterlyst nasjonalt og internasjonalt.

Barnas biologiske mor er samtidig siktet for medvirkning til bortføringen

Friday, June 13th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments