SISTE: Ebola-pasient i USA døde etter en uke i isolat

(Dagbladet): Etter å ha ligget på sykehus siden sist søndag, døde ebola-pasienten Thomas Eric Duncan i USA i dag.

Duncan var den første ebola-smittede som tok meg seg viruset ut av Vest-Afrika og til USA.

Sendt hjem med antibiotika

Duncan kom til USA lørdag 20. september, og begynte å utvikle ebola-symptomer på onsdag. Etter et legebesøk fredag, ble han sendt hjem med antibiotika, og ble ikke innlagt før på søndag.

Svikten i rutinene har møtt stor kritikk i USA, og alle personer mannen hadde vært i kontakt med, overvåkes nå av myndighetene.

Dersom de utvikler symptomer, vil også de bli innlagt.

Ble sjekket på flyplassen

Flyplassene i Liberia sjekker passasjerene for feber før de forlater landet, fordi feber er et viktig symptom på ebola.

Duncan testet negativt for feber på flyplassen, men utviklet symptomer i USA. Ebola-pasienter er ikke smittsomme før de utvikler symptomer, og det tok fire dager fra mannen fikk de første symptomene, til han ble innlagt på sykehuset.

I mellomtiden kan han ha smittet flere barn som bodde i huset til familien i Dallas.

Tok med viruset

Duncan er den enseste vanlige flyplassasjeren som har tatt med viruset til et land utenfor Afrika. I tillegg har hjelpearbeidere fått behandling for ebola-smitte i både Storbritannia, Spania, Tyskland og USA. I spania ble en sykepleier smittet, etter å ha behandlet en prest hun tok med hjem.

Dette ebola-utbruddet er mer utfordrende enn tidligere utbrudd, fordi det har spredd seg inn i urbane områder hvor folk reiser mer. Tidligere utbrudd har vært begrenset til landsbygda, men dette ebola-utbruddet har inntatt hovedstadene i Liberia, Sierra Leone og Guinea.

Nettopp på grunn av flytrafikken, anslår forskere fra Northeaster University i Bosten at det er 75 prosent sjans for at viruset vil spre seg til Frankrike innen slutten av oktober. 50 prosent sjans er det for Storbritannia og 40 for Beliga, basert på flytrafikken.

Dagbladet kommer med mer.

Wednesday, October 8th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments