SISTE: Dagen i dag har vært bortkastet

KINSHASA (Dagbladet): – Dagen i dag har vært bortkastet, sier Joshua French sin norske advokat Hans Marius Graasvold.

Han møtte pressen etter rettsslutt i Kinshasa i Kongo i kveld.

- I dag skjedde det masse som ikke hadde så mye med saken å gjøre. Ut fra alle signalene vi fikk på forhånd, var det all grunn til å tro at Kripos skulle få vitne, sier Graasvold.

Rettsmedisiner Arne Stray-Pedersen fra Kripos fikk ikke lov til å vitne under rettssaken som planlagt i dag. Grunnen var at ekspertvitner fra Kongo ikke var til stede i retten. Stray-Pedersen og etterforskningsteamet fra Kongo har konkludert med at Tjostolv Moland ikke ble drept, men tok sitt eget liv.

Joshua French står nå tiltalt for drapet på kameraten. Dagbladet fulgte rettsforhandlingene i Ndolo-fengselet direkte i vårt Nyhetsstudio gjennom dagen.

- Det som foregikk i dag var fullstendig irrelevant for sakens kjerne. Det ble også en del styr omkring vitnene som ikke var her. Etter min mening er det nærmest skandaløst at retten ikke selv greier å sørge for sin egne vitner, sier Graasvold og fortsetter:

-  Jeg stiller med også undrende til at aktor, som ikke har bedt om et eneste vitne, ber om utsettelse fordi enkelte vitner ikke er på plass, sier Graasvold til pressen.

Han sier French nå begynner å bli alvorlig sliten av å stå i retten. I dag pågikk rettsmøtet i fire timer uten pauser fra 12.00 til 16.00. French må stå oppreist hele tida. Da retten ble hevet for dagen like før klokka 18, ble det bestemt at den skal fortsette tirsdag neste uke.

- Vi holder på så lenge det er nødvendig. Nå får vi håpe at tirsdag blir siste dag, sier Graasvold.

Rettsdagen i dag gikk i hovedsak med til å belyse de innsattes tilgang til alkohol i fengselet i Kongo. Det ble også ført flere vitner som skulle fortelle noe om forholdet mellom French og Moland og hvor angivelig anspent det skal ha vært gjennom flere år.

Friday, January 24th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments