SISTE: Bortført svensk OSSEobservatør satt fri i Ukraina

(Dagbladet): Den svenske OSSE-observatøren som har vært tatt til fange i Ukraina er sluppet fri, melder NTB.

- Han har en mild form for diabetes, så vi bestemte oss for å sette ham fri, sier Stella Korosjeva, talsperson for den selvutnevnte ordføreren i Slavjansk.

Hun sier videre at han er den eneste observatøren som vil blitt frigitt søndag.

Åtte OSSE-observatører — fire tyskere, en svenske, en danske, en polakk og en tsjekker — ble søndag vist fram på rådhuset i Slavjansk av separatistene som tok dem til fange, foran et 60-tall journalister.

- Ikke mishandling

En av de tyske observatørene, oberst Axel Schneider, sa at de alle er ved god helse og at de ikke har blitt utsatt for fysisk mishandling.

- Vi har ingen indikasjon på når vi vil bli sluppet fri, sa Schneider og la til at den selvutnevnte ordføreren i Slavjansk, Vjatsjeslav Ponomarev, har garantert for sikkerheten deres.

Også den danske observatøren har det etter forholdene bra, melder Ritzau.

- De første tolv timene var litt harde, men vi blir behandlet ok. Det er en merkelig følelse å være på en pressekonferanse uten å være fri, sa observatøren ifølge en journalist fra Danmarks Radio.

Forhandlinger

En delegasjon fra OSSE satt søndag i møter med separatistene i Slavjansk for å prøve å forhandle fram en frigivelse.

Tyskland opprettet en egen arbeidsgruppe som har startet samtaler med russiske diplomater, og Storbritannias utenriksminister William Hague ba søndag om en umiddelbar løslatelse av gislene.

Russland har uttalt at de skal gjøre det de kan for OSSE-gislene, men at Ukraina er ansvarlig for sikkerheten på deres eget territorium.

Samtidig ble det meldt om flere fremstøt fra de prorussiske separatistene i andre ukrainske byer søndag.

Sunday, April 27th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments