Sist «Hotel Cæsar» gjorde dette, tok det helt av

(Dagbladet): Dersom du har ønsket å innrede ditt eget hjem som i såpeserien «Hotel Cæsar», kan den drømmen nå bli en realitet.

Nå selger nemlig produksjonsselskapet unna flere «Cæsar»-møbler som har fått sine «fifteen minutes of fame».

- Annonsen ble lagt ut onsdag. Jeg vet at det er blitt gjort et par ganger tidligere, blant annet via Facebook, men i det siste har vi brukt Finn for å selge rekvisitter, sier pressekontakt i TV 2, Vibeke Hansen, til Dagbladet.

- Tok helt av

Blant rekvisittene som nå er lagt ut for salg, er en av såpehotellets gjenkjennelige kofferttraller, et spisebord med seks tilhørende stoler og en liten løvefigur i gullfarge.

• Se salgsobjektene i bildekarusellen øverst i saken.

Før sommeren ble blant annet en kontorpult som hadde tilhørt karakteren Jens August lagt ut for salg. Det førte til elleville tilstander, ifølge Hansen.

- Det tok helt av. Annonsen fikk 34 000 treff, og måtte til slutt stoppes, fordi kontaktpersonene ble nedringt og fikk enormt mange mailer, sier Hansen.

- Kan ikke oppbevare alt

Hansen sier videre at «Cæsar»-møblene blir gjort tilgjengelige for publikum av praktiske hensyn.

- Vi bytter ut møblene etter behov, og kan ikke oppbevare alt. Da er det gøy å gi publikum mulighet til å kjøpe noe, sier hun.

Dersom alt blir solgt til de gitte summene, vil salget resultere i like under 20 000 kroner.

Tidligere, som i vår da blant annet en pikkolouniform brukt i serien ble solgt, har pengene gått til veldedige formål. Denne gang går inntektene inn i produksjonens budsjett, og de som ender opp med å kjøpe tv-møblene er altså med på å pusse opp tv-hotellet.

Til høsten går «Hotel Cæsar» inn i sitt 16. år, og 31. sesong.

Såperserien er Skandinavias lengstlevende, og ble nylig nominert til en internasjonal tv-dramapris.

 Loppemarked på Oslo Nye Teater

Og er du glad i teatralsk interiør og kostymer, finnes det flere muligheter til å sikre seg skatter fra kjente oppsetninger. 

Lørdag åpner nemlig Oslo Nye Teater dørene og arrangerer loppemarked, hvor alt fra kjente teaterantrekk til møblement og rekvisitter skal vekk. 

Til Aftenposten innrømmer teknisk sjef, Finn Lewin, at det er med tungt hjerte at de må kvitte seg med de historiske kostymene. 

- Det som havner på lageret, ligger hjertet nær. Men siden alt er øremerket det enkelte stykket, er det egentlig bare å kaste, forteller Lewin til avisen. 

Loppemarkedet er en del av «åpent hus»-arrangementet initiert av Norsk teater- og orkesterforening, som holdes for tredje året på rad de tre siste helgene i august på en rekke teatre. Deriblant Oslo Nye teater, Nathionaltheatret, Den Norske Opera og Ballett, Scenekunstbruket, Dansens Hus og Riksteatret. 

Friday, August 15th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments