Siktet for konedrap i Hemsedal koplet selv politiet inn i saken

(Dagbladet): Den 44 år gamle mannen som er siktet for drap på sin egen kone (34) i Hemsedal, framstilles for varetektsfengsling på Hønefoss i morgen tidlig.

Mannen kom i går tilbake til Norge etter å ha vært på flukt i Irak. Da han ankom Gardermoen ble han pågrepet av politiet.

Ifølge politiet har han innrømmet drapet på sin kone. Kvinnen ble funnet i en sokkelleilighet på Ulsåk i Hemsedal, og det var den drapssiktede mannen selv som ledet politiet til drapsfunnet.

- Han ringte fra Irak mandag 15. desember til et vitne i Hemsedal og sa at det lå en død person i huset. Dette vitnet ringte politiet, og det var slik vi ble koplet inn i saken, sier politiadvokat Per Thomas Omholt til Dagbladet.

Krever fire uker

Politiet vil i morgen komme med et krav om fire uker i delvis isolasjon med brev- og besøkskontroll for mannen.

44-åringen, opprinnelig fra Nord-Irak har sittet i avhør store deler av dagen i dag. Politiet vil i morgen også motta en obduksjonsrapport på kvinnen.

- Vi avventer obduksjonsrapport om drapstidspunktet, men det var noen dager før vi fant henne, sier Omholt.

Omholt ønsker ikke å kommentere saken ytterligere i kveld, men politiet vil trolig komme med nye opplysninger etter fengslingsmøtet i morgen.

- Ville ta ansvar

Hvorfor han har valgt å samarbeide med norske politimakter mens han har oppholdt seg i Irak, ønsker ikke politiet å kommentere. Etter det Dagbladet forstår ble ikke 44-åringen pågrepet i Irak, men dro frivillig ut av opprinnelseslandet sitt. Han skal ha innrømmet drapet over telefon med politiet, og har vært samarbeidsvillig.

- Min klient har erkjent de faktiske forhold i saken. Det er vanskelig for ham å ta hendelsen innover seg. Han beklager det som har skjedd. Han har det etter forholdene bra. Han kom frivillig til Norge, sier hans forsvarer Sindre Løvgaard til Dagbladet etter avhørene mandag.

Ekteparet kom fra Nord-Irak til Norge som politiske flyktninger i 2009. Torsdag 11. desember møtte hun ikke opp på advokatkontoret der hun arbeidet.

Ifølge VG skal kvinnen ha blitt funnet i en fryser, dette ønsker ikke politiadvokat Omholt å kommentere mandag kveld.

Monday, December 22nd, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments