Siktet for «grovt drap, ulovlig produksjon og handel med eksplosive stoffer»

(Dagbladet): Den 41 år gamle norskbosnieren med adresse i Drammen, som er siktet for å ha drept to menn i Bosnia 28. juli, ble i dag varetektsfengslet i én måned.

Kilder nær den dobbeltdrapssiktede mannen bekrefter disse opplysningene overfor Dagbladet.

Påtalemyndigheten har siktet mannen for «grovt drap». I tillegg er han siktet for «ulovlig produksjon og handel med våpen og eksplosive stoffer», ifølge siktelsen.

Anker beslutningen

Det var tingretten i Banja Luka i Bosnia som besluttet å varetektsfengsle 41-åringen i én måned grunnet «fare for flukt, offentlig uro og påvirkning av vitner», skriver den serbiske avisa Avaz.

Hans advokat Bajro Avdic forteller at han vil anke tingrettens beslutning om fire ukers varetektsfengsling, og at hans klient ikke erkjenner skyld i drap.

Avdic ønsker ikke å kommentere ytterligere overfor Dagbladet om hvordan hans klient stiller seg til siktelsen.

Avkrefter wahhabi-tilknytning

Flere bosniske aviser skriver at den dobbeltdrapssiktede mannen skal være tilknyttet wahhabi-bevegelsen. Wahhabisme er en streng fundamentalistisk retning innen sunni-islam.

Kilder nær den dobbeltdrapssiktede mannen avviser disse opplysningene overfor Dagbladet.

Kriminalpolitiets sjef Radomir Dukic ønsker uansett å undersøke disse opplysningene nærmere.

Tidligere dømt i Norge

Dukic sier at drapene kan være religiøst motivert, og at etterforskerne blant annet undersøker om den mistenkte har hatt en tidligere konflikt med den yngste av de drepte.

Drapene skal ha skjedd seint mandag kveld i kaffebaren San, som ligger i småbyen Trnopolje. De drepte er to menn på 48 år og 32 år som begge er fra landsbyen.

Som Dagbladet i går kunne avsløre, har den 41 år gamle mannen med norsk statsborgerskap tidligere hatt en straffesak mot seg her i Norge, hvor han ble dømt for vold.

Sunday, August 3rd, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments