- Ser dårlig ut for skisesongen

(Dagbladet): Tall yr.no har samlet viser at temperaturen i Norge har vært 2,3 høyere enn normalt i år. Det går mot et rekordvarmt 2014.

- Og at det er så varmt, har jo sammenheng med at det er så lite snø. Alt tyder på at det går mot et varmere klima, og da vil vi mest sannsynlig få mindre snø, også, sier vakthavende meteorolog Elbjørg Moxnes ved Meteorologisk institutt til Dagbladet.

Snømangelen ble omtalt av Nettavisen tidligere i dag.

Varmere år

Våren var varm og høsten har vært våt. 76 prosent av dagene så langt i 2014 har vært varmere enn normalt i Oslo, og 84 prosent i Bergen.

Og selv om det var nok snø til å spenne på skiene i Tromsø allerede i oktober, kan gullsesongen i resten av landet la vente på seg. På noen stasjoner på Vestlandet i dag, ble det målt over 20 grader.

- Akkurat nå ser det dårlig ut for skisesongen. At det er unormalt varmt i dag, det er i alle fall helt sikkert, sier Moxnes til Dagbladet.

• Er det skiføre der du bor? Del dine værbilder med oss på #dbvær på Instagram og Twitter.

I fjor hadde vi kanskje flaks, for 1. november 2013 var det skiføre i store områder Østafjells. Nå må du gjerne langt opp, eller langt nord, for å finne det hvite snødekket.

- Det går jevnt og trutt mot varmere klima og det er tidlig å si hvordan skisesongen blir i år, men det ser jo ikke bra ut akkurat nå. Det er lite snø, sier Moxnes til Dagbladet.

Tre OBS-varsel

I et litt kortere perspektiv, så ser det heller ikke lyst ut på værfronten. Det er sendt ut OBS-varsel for vanskelige kjøreforhold i Nordland og Troms fra søndag til mandag ettermiddag. Grunnen er nedbør som kan fryse på bakken og nullføre i høyere strøk i Troms. Det er også sendt ut OBS-varsel for mye nedbør i Østfold i samme tidsperiode.

Det er relativt varmt i helgen, og temperaturen vil stige flere steder i landet, før det synker igjen til neste uke.

- Når det kommer til nedbør, så er det fortsatt lavtrykksaktivitet i nordområdene. Det er litt nedbør over alt i landet i dag og det er ingen som har eller får store perioder med oppholdsvær, sier statsmeteorolog Aurora Stenmark ved Meteorologisk institutt til Dagbladet.

Mildværet i Sør-Norge vil fortsette fram til mandag, før det kommer noen kaldere dager.

- Det blir en høytrykksituasjon i landet fra onsdag og torsdag. Da blir det rolige vindforhold i hele landet og det blir stort sett oppholdsvær og perioder med sol over alt. Men det kan hende det kommer litt snø i Nord-Norge, sier Stenmark til Dagbladet.

Hvis november og desember slår på stortromma og stiller med iskalde temperaturer, så kan varmerekorden for 2014 ryke. Men så langt så går det mot rekordår.

Saturday, November 1st, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments